Published On: Pon, pro 25th, 2017

Crnadak: Dodikove izjave o pripadnicima Oružanih snaga BiH štetne i pogrešne

Pozivam vas da nastavite obavljati svoje dužnosti vojnika, podoficira, oficira, generala, civilnih lica i državnih službenika na profesionalan i dostojanstven način, poštujući Dejtonski sporazum, stoji u otvorenom pismu Igora Crnadka, ministra vanjskih poslova BiH svim pripadnicima Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak svim pripadnicima Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske povodom nedavne izjave predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika o pripadnicima Oružanih snaga BiH iz RS uputio je otvoreno pismo, javlja Anadolu Agency (AA).

“Povodom izjave Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u kojoj vam je poručio “da vas ne doživljava kao naše”,  kao ministar koji u Savjetu ministara BiH predstavlja Republiku Srpsku, želim vam poručiti da smatram da je ova izjava pogrešna i štetna, te da predstavlja isključivo lični stav gospodina Dodika. Uvjeravam vas da vas narod Republike Srpske doživljava svojim, te da pripadate Republici Srpskoj, jer vi jeste narod i dijelite sve dobro i loše sa narodom Republike Srpske”, naveo je Crnadak.

Istakao je da je kao nekadašnji zamjenik ministra odbrane iz srpskog naroda upoznao mnoge od pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH te se “lično uvjerio da među njima ima mnogo bivših boraca Vojske Republike Srpske, članova porodica poginulih boraca, vrijednih i čestitih ljudi, koji samo žele da u miru rade svoj posao i da se zajedno sa drugim narodima okrenu budućnosti”.

“Pozivam vas da nastavite obavljati svoje dužnosti vojnika, podoficira, oficira, generala, civilnih lica i državnih službenika na profesionalan i dostojanstven način, poštujući Dejtonski sporazum i brojne ustavne i zakonske mehanizme zaštite pozicije srpskog naroda i Republike Srpske, kao i njihove uloge u funkcionisanju sistema odbrane u BiH. Poput vaših kolega iz SIPA-e, Granične policije, OBA-e, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te svih drugih iz Republike Srpske zaposlenih u zajedničkim institucijama, najbolje ćete pomoći svom narodu, kao i svim ostalim u BiH, odgovorno radeći svoj posao, poštujući zakone i čuvajući Republiku Srpsku”, naveo je Crnadak.

(Vijesti.ba / AA)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>