Published On: Uto, lip 14th, 2016

CRNADAK: Cvijanović ni ne zna koje stranke imaju ministre u Vladi

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak (PDP) izjavio je da se danas pokazalo da premijerka RS Željka Cvijanović “čak ni ne zna koje stranke imaju ministre u vladi koju vodi”.

– To je vrlo zabrinjavajuće za RS i pokazuje da se ovoj Vladi RS-a ne može vjerovati, rekao je Crnadak reagirajući na tvrdnju Željke Cvijanović da “Vladu RS nitko, a pogotovo Igor Crnadak, ne treba podsjećati što treba raditi jer su se popisom bavili više puta i donosili zaključke “.

Uz podsjećanje da su u Vladi RS ministri iz SNSD-a, DNS-a, SP-a, ali i HDZ-a, Crnadak još jednom poziva Cvijanović da “pomogne RS” u vezi popisom stanovništva BiH, nakon odluke direktora Agencije za statistiku BiH te da osigura podršku od stranaka koje imaju ministre u Vladi za borbu u vezi s popisom, jer do sada nije bio slučaj.

– Ako Cvijanović to nije u stanju učiniti, najbolje je da odmah podnese ostavku, zaključio je Crnadak.

On je ranije pozvao predsjednicu Vlade RS-a da osigura podršku za “borbu RS u vezi s popisom od sve četiri stranke koje imaju ministre u njenoj vladi”.

Cvijanović je na to za medije u RS navela da su “stranke koje čine Vladu RS oprezne i ponašaju se odgovorno zbog čega nitko i ne može ih prevari”.