Published On: Čet, pro 7th, 2017

CRNA GORA: Uhićen Slobodan Knežević osumnjičen za ratne zločine u Pijedoru

Na temelju tjeralice koju je pravosuđe BiH raspisalo na zahtjev tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, na području Crne Gore, uhapšen je osumnjičeni Slobodan Knežević, rođen 21.10.1968. godine u Prijedoru, prenosi Fena. 

Za njim je Sud BiH na zahtjev Tužiteljstva BiH odredio mjeru pritvora te je realizirano raspisivanje Interpolove tjeralice za navedenim osumnjičenim.

Pravosudni organi Crne Gore odredili su ekstradicioni pritvor osumnjičenom i pokrenuli ekstradicionu proceduru za izručenje osumnjičenog.

Slobodan Knežević je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je julu 1992. godine, sudjelovao u nezakonitom lišenju slobode oko 120 civila bošnjačke nacionalnosti na lokalitetu Miska Glava, općina Prijedor, koji su nakon toga sprovedeni u zatočenje te strijeljani i ubijeni na lokalitetu Kipe, Ljubija.

Knežević je također osumnjičen da je osobno, pucajući iz vatrenog oružja, ubio jednog civila ispred Doma u mjestu Miska Glava.

Zbog navedenog ratnog zločina, u Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH vodi se postupak u predmetu protiv Slobodana Taranjca i dr.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s partnerskim agencijama u BiH, zemljama regiona i diljem svijeta, poduzima aktivnosti na lociranju, lišenju slobode i izručenju u BiH, osumnjičenih za ratne zločine koji se nalaze u inozemstvu, saopćeno je Tužiteljstva BiH. /HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x