Published On: Uto, kol 7th, 2018

Crna Gora se prvi put oglasila povodom sudjelovanja na proslavi “Oluje”

PODGORICA – Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj pukovnik Ivan Mašulović sudjelovao je na obilježavanju hrvatskog Dana pobjede u Kninu, u okviru redovitih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu s uobičajenim diplomatskim protokolom, priopćilo je danas Ministarstvo obrane Crne Gore.

Kako su kazali iz tog vladinog resora, Mašulović nije bio u Kninu da proslavila “bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kojeg naroda, kako se to zlonamjerno želi insinuirati”, prenosi RTCG.

“Ta retorika i smještanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata devedesetih ne priliči dvadesetim godinama ovog vijeka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu s EU”, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva obrane poručuju da je Crna Gora svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije, prenosi Tanjug.

“Danas je okrenuta sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti. Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti “, navodi se u priopćenju.

Takav odnos, kako je priopćeno, Crna Gora ima i prema bliskoj, prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i savezničkoj zemlji u NATO-u, prenosi RTCG.

Iz Ministarstva se navodi da je to pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj, a da su “sve drugo najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas pokušavali lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih i da politički profitiraju na njihovu nesreću “.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x