Published On: Pet, ožu 29th, 2013

Crna Gora podrhtava, serija potresa jučer i danas

Zemljotres srednje jačine pogodio je u 08:29 sati šire područje Tivta, a iz Seizmološkog zavoda Crne Gore je priopćeno da potres nije mogao izazvati materijalne štete. Kako se navodi, zemljotres se dogodio osam kilometara od mjesta Radanovići, u općini Tivat, a njegova jačina iznosila je 3,3 jedinice Richterove ljestvice, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri do pet stupnjeva Mercallijeve ljestvice.
Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od deset kilometara. Iz Seizmološkog zavoda su naveli da taj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.
Jučer je niz potresa registriran na području Crne Gore. Tako je sinoć u 22:20 sati zabilježen potres sa epicentrom 3 km sjeveroistočno od Budve. Jačina je iznosila 2,2, stupnja po Richterovoj ljestvici, a na dubini od 10 km.
I u 09:50 sati registriran je slabiji potres, jačina mu je iznosila 2,2 stupnja Richterove ljestvice. Bio je na dubini od 8 km, dok je epicentar zabilježen na 2 km sjeverno od Budve.
bljesak.info