Published On: Sri, sij 13th, 2021

Crna Gora: Natjecanje u ležanju ove godine iz samoizolacije

Prva stereotipna asocijacija na spomen Crnogoraca nam je svima lijenost, zbog čega godinama etno selo Montenegro blizu Nikšića organizira natjecanje u – ležanju. Zbog pandemije, natjecanje se ove organizira iz samoizolacije.

Sudionici se moraju pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nikamo ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa, a ne smiju koristiti telefon, televizor, duhan i alkohol. Organizator osigurava hranu za tjedan dana.

Organizatori na raspolaganje stavljaju zdravu hranu koja nije pakirana i obilna, a voda je izvorska koju sudionici imaju u smještaju. Dopušteno je korištenje knjiga, ali i crtanje, odnosno sve „što je zdravo za dušu jednog čovjeka“.

Pobjednik ne osvaja veliku nagradu, tek 300 eura, ali će sudionik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura.

Natjecanje počinje 5. veljače, a komisija će od velikog broja prijavljenih koji žele „da odmore i da zato budu plaćeni“ izabrati pet do sedam natjecatelja, piše Kroativ.