Published On: Thu, Dec 19th, 2013

Crna Gora: Homoseksualne osobe treba kažnjavati

Skoro trećina građana Crne Gore smatra da homoseksualne osobe nisu bolji od kriminalaca i da ih zbog seksualnih opredjeljenja treba najoštrije kažnjavati, pokazalo je istraživanje Ipsos Strategic Marketinga.

56,5 posto ispitanih u BiH: ‘Homoseksualnost treba liječiti’

Istraživanje je provedeno u listopadu na uzorku od tisuću ispitanika,za potrebe crnogorskih medija, prenosi Srna.

“Ako ova zemlja želi usvojiti europske vrijednosti, situacija će morati da se mijenja”, poručio je šef delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič.On je istakao da će Crna Gora tijekom pregovora s Bruxellesom morati radi na unapređenju ljudskih prava.

“Taj podatak definitivno nije dobar i to je nešto na čemu će vaša zemlja morati radi u okviru poglavlja 23 i 24. Ali, ne radi se samo o pregovorima, već o tretmanu manjina”, kaže Drobnič. On je dodao da nije riječ ni samo o homoseksualnim osobama već o svim manjinama.

Prvi deklarirani homoseksualac iz Crne Gore dobio azil u Kanadi

Podsjećamo, ovogodišnja prva crnogorska povorka ponosa gay osoba u Budvi neslavno je završila: evakuacijom sudionika i neredima na ulicama, dok je veliki broj policajaca osiguravao prvu paradu ponosa u Podgorici.

Aktivista za prava LGBT osoba i prvi deklarirani homoseksualac iz Crne Gore, Zdravko Cimbaljević, zbog prijetnji je zatražio i dobio azil u Kanadi.

Radiosarajevo.ba