Published On: Ned, tra. 15th, 2018

CRNA GORA: DPS proglasio pobjedu Đukanovića: “Bio je sam protiv svih”

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. On je naveo da je izborni rezultat potvrda odlučnosti Crne Gore da nastavi putem europskog kvaliteta života i članstva u EU.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na temelju 90 posto prebrojanih glasova, Đukanović je osvojio 53,9 posto glasova.

Kandidat jednog dijela oporbe Mladen Bojanić osvojio je 33,4 posto, a kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović 8,1 posto.

Ostali kandidati dobili su ispod tri posto glasova. Prema podacima CDT-a na izborima je glasalo 64 posto birača.

U pobjedničkom govoru rekao je da neće iznevjeriti očekivanja građana Crne Gore. “Ovo je prilika da zahvalim građana koji su dali podršku mojoj kandidaturi. Prilika je da kažem da cijenim entuzijazam i lojalnost građana koji podržavaju ovu politiku svo vrijeme”, istaknuo je Đukanović.

Đukanović se zahvalio i koalicijskim partnerima koji su, kako je rekao, pokazali privrženost DPS-u, šaljući time poruku da su nepobjediva koalicija.

Umjesto poruke protukandidatima, Đukanović se obratio opozicijskim liderima. “Ovaj rezultat je toliko uvjerljiv i nadmoćan da je ovo prilika da preispitate ono što su vaša istrajna politička stanovišta, da se ne može ništa dobro napraviti negiranjem ostvarenja do kojih je Crna Gora došla”, rekao je Đukanović, javlja RTCG.

“Đukanović je novi predsjednik Crne Gore” i “neće biti drugog kruga”, rekao je dužnosnik DPS-a Miloš Nikolić novinarima u sjedištu stranke. “Ne postoji mogućnost da rezultati budu dovedeni u pitanje”, nagalsio je.

Aktualni predsjednik Filip Vujanović zaželio je svom nasljedniku da u njegovom mandatu Crna Gora uđe u Europsku uniju.

„Želim iskazati zadovoljstvo da je u mojem mandatu Crna Gora obnovila državnost i ušla u NATO i predstavljala partnera EU-u. Želim svom nasljedniku da Crna Gora u njegovom mandatu uđe u EU i da ostvari sve ono što je obećavao i što je projekcija njegovog državnog djelovanja”, kazao je Vujanović.

Zaželio je i uspjehe na gospodarskom planu, više investicija, nova radna mjesta, bolje plaće i mirovine.

“Kao i bolji ugled Crne Gore, kakav ona povijesno i zaslužuje“, rekao je Vujanović.

Đukanović je bio šest puta premijer i jednom predsjednik Crne Gore od 1991.

Predsjednici Crne Gore do sada su bili Momir Bulatović u dva mandata, jednom Milo Đukanović i Filip Vujanović u tri mandata.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer