Published On: Pet, ruj 6th, 2013

ČOVJEK SLUČAJ: Mostar je grad slučaj, i zato ga volim…

Čudak koji pati od opsesivno narcisoidnog poremećaja i koji se već neko vrijeme predstavlja kao Predsjednik FBiH i Stranke pravde i povjerenja (SPP) Živko Budimir otvorio je danas u Mostaru službene prostorije županijskog i gradskog ureda te stranke.

Tom prigodom Budimir je govorio o pravilu jedne trećine, aritmetici, filozofiji, odbojci  i padobranstvu te doprinosu plemena Budimir tekovinama NOB-a, a istaknuo je i  kako SPP ima jasan cilj i put, a to je čuvanje BiH te promjena ambijenta u zemlji, prije svega stvaranjem pravnog okvira za normalno funkcioniranje države i provođenje zakona. Na kraju je dodao i da je Jurišić kreten i da Čamber više voli njega nego Zvonku…

On smatra kako u BiH nije problem samo nekvalitetna zakonska regulativa već to što se postojeća regulativa ne provodi na adekvatan način.

Što se tiče situacije u gradu Mostaru, Budimir je kazao: “Kao stranka zalagat ćemo se za konačno rješenje pitanja Mostara, koji je prije svega izbornim zakonom pretvoren u grad slučaj, za što su najodgovorniji HDZBiH i SDA jer su svojim političkim djelovanjem do sad držale i još drže određene tenzije u Gradu”.

Takva situacija mora se prevladati i treba riješiti pitanja koja su isključivo politički motivirana od strane stranka na vlasti, čiji je cilj da i dalje Mostar drže pod svojom kontrolom, kazao je Budimir.

Predsjednik SPP-a osvrnuo se i na ekonomske prilike u države, koje se, po njegovom mišljenju, pogoršavaju već godinama.

Na pitanja što očekuje od skorašnjega sastanka u Bruxellesu, Budimir je istaknuo kako nije optimista jer da te sadašnje političke stranke i njihovi čelnici ne mogu pronaći rješenje za provođenje presude Sejdić-Finci.

“Od sastanka, a posebno od EU, očekujem veći pritisak na političke čelnike u BiH, odnosno da ih dovedu u situaciju da moraju naći rješenje jer građani i narodi BiH ne smiju više biti taoci političkih stranaka”, istaknuo je Budimir.

SPP već ima preko 3 000 članova, ali njegov predsjednik ističe kako SPP kao nova stranka nije u stanju značajnije utjecati na donošenje odluka po svim važnijim pitanjima u zemlji, no svojim će stavovima svakako sugerirati određena rješenja i utjecati na politička zbivanja u zemlji.

U Mostaru se danas održava i sjednica Predsjedništva SPP-a na kojoj će se analizirati trenutna politička situacija u zemlji, a Predsjedništvo stranke zauzet će određene stavove i zaključke o tom pitanju.