Published On: Čet, kol 9th, 2018

Čovjek koji u ime bivših boraca tzv ARBiH prijeti blokadom FBiH na izbornoj listi Komšićeva DF-a

Danas u 14 sati trebala bi biti održana sjednica Povjerenstva za usuglašavanje Zakona o razvojačenim braniteljima. Nakon što je predsjednik Povjerenstva Jasenko Tufekčić napravio dodatni kaos dodajući amandmane na već usvojeni tekst zakona, očekuje se kako će na današnjoj sjednici doći do konačnog usuglašavanja dvaju tekstova istoga zakona, nakon čega bi trebao biti ponovno vraćen u proceduru Zastupničkog doma i Doma naroda Federacije BiH, piše Večernji list BiH.

Neizvjestan datum sjednice

– Još uvijek nije poznato kada bi mogla biti održana sjednica Zastupničkog doma i je li moguće da se održi tijekom idućega tjedna. Očito je kako SDA radi sve kako bi to pitanje prebacio za rujan, samo je pitanje imaju li predstavnici braniteljske populacija dovoljno strpljenja za takav scenariji – rekli su sugovornici Večernjeg lista. U međuvremenu je otkriveno kako su pojedinci koji predvode priču o blokadi Federacije na listama pojedinih stranaka. Tako je otkriveno kako je Hamza Krkalić, koji već danima prijeti radikalnim potezima, kandidat DF-a na predstojećim izborima za Zastupnički dom Federacije BiH. Ta informacija nije blagonaklono dočekana kod braniteljske populacije, a na društvenim mrežama objavljeni su razgovori s Krkalićem u kojima mu suborci poručuju kako ih je prevario te kako iza svega stoji politika.

– Kako su se među razvojačene branitelje, koji dulje od godinu dana prosvjeduju i traže svoja prava, ubačeni i politički elementi koji pokušavaju artikulirati interese političkih stranaka i ubrati te najjadnije političke bodove, to smo također ili znali ili sumnjali. Ipak, kada imate ambiciju biti kandidat na listi za Parlament FBiH, kao što je to Hamza Krkalić, te istodobno preuzimate ulogu predstavljanja branitelja i njihovih zahtjeva, onda najmanje što trebate i morate učiniti jest da to objavite i kao politički predstavnik preuzmete odgovornost – rekao je Jasmin Kadić koji je nedavno iz DF-a prešao u SDP.

Namjerno odugovlačenje

I zastupnik u Domu naroda BiH Mario Karamatić jučer je rekao kako bošnjačke stranke namjerno manipuliraju braniteljskom populacijom već neko vrijeme te kako tu temu nakon listopada više nitko neće spominjati.

– Oni će namjerno to pitanje dovesti do izbora, a onda odjednom nitko to više neće spominjat. Braniteljska populacija nije zaslužila da ima status socijalne kategorije i očito je kako tim ljudima manipuliraju određeni politički krugovi – rekao je jučer Karamatić za sarajevske medije. Ponovno su jučer stizale najave kako će Federacija biti blokirana ako se nastavi s odugovlačenjem prilikom usvajanja ovoga zakona. Samo je pitanje hoće li FBiH blokirati branitelji ili kandidati na izborima.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x