Published On: Pon, tra 17th, 2017

ČOVJEK KOJI JAVNO ZAGOVARA HEGEMONIJU: Narušavanjem odnosa s Hrvatima, i sotonizacijom Čovića, i mi marginalni političari dobijamo šaMsu..


Sejfudin Tokić inicijator organiziranja Sabora Novog bošnjačkog pokreta 2017/5/21.
godine i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda povodom kontinuiranih, ultimativnih zahtjeva HDZ-a, praćenih prijetnjama i ucjenama, za formiranje posebne hrvatske izborne jedinice uz druge atake na ustavni poredak BiH, dao je sljedeću izjavu za javnost:

“BiH i bošnjački narod nalaze se pred historijskim iskušenjima obrane države od pokušaja podjele i” palestinizacije “većinskog bošnjačkog naroda od strane sinkroniziranog djelovanja oligarhija HDZ-a i SNSD-a a uz političku potporu predsjednice RH Kolinde Kitarević i predsjednika R Srbije Aleksandra Vučića.

Ove aktivnosti se vode s krajnjim ciljem ostvarivanja plana Tuđmana – Miloševića o etničkoj podjeli BiH odnosno ostvarivanja njihovih ratnih ciljeva iz razdoblja 92.-95. godine.

Sejfudin Tokić je inače javno zagovarao hegemoniju i protuustavno djelovanje. Inzko mu još uvijek nije zabranio političko djelovanje.

U svrhu ostvarivanja ovog plana već mjesecima je prisutna njihova agresivna propaganda i lobiranje u raznim svjetskim centrima političke moći o navodnoj nemogućnosti opstanka BiH i državi koja je već u fazi raspadanja te istovremeno navodnoj velikoj opasnosti od radikalizma Bošnjaka muslimana.
Istovremeno svjedoci smo da aktualne strukture bošnjačkih predstavnika u vlasti BiH i entiteta opterećene kriminalom, brojnim korupcijskim aferama i sudskim procesima nisu u mogućnosti adekvatno štititi interese države i njenog većinskog bošnjačkog naroda.

Diskriminacija Bošnjaka u vlastitoj državi poprima dramatične razmjere jer ovom narodu je onemogućena upotreba vlastitog bosanskog jezika, učenje povijesti i kulture naroda na preko 75% teritorija BiH au manjem bh. entitetu, povrh toga već godinama je prisutna politika drastične diskriminacije i pokušaja nasilne pravoslavizacije i srbizacije koja ima sve elemente nastavka politike genocida poslije prekida rata.

Situacja je dodatno otežana zbog potpunog političkog nejedinstva aktualnih bošnjačkih političara koje je posljedica osobnih interesa ili interesa skupina i očitog nepostojanja strateških ciljeva aktualne bošnjačke politike. Njihova, društveno isforsirana podjeljenost na tzv. ljevicu, politički centar i desnicu pokazuje nezrelost ovih političkih lidera s obzirom na vrijeme i mjesto u kojem djeluju i probleme s kojim se suočava narod i država.

Bošnjački narod ima povijesno iskustvo da se u najdramatičnijim vremenima i iskušenjima najbolje odgovaralo pokretanjem i organiziranjem sveobuhvatnih pokreta poput primjera vođa iz 1831. Husein kapetana Gradaščevića, 1919. Mehmeda Spahe i 1990. Alije Izetbegovića. Uz sve pogreške koje su pratile ovakvo političko organiziranje Bošnjaka, ovi pokreti su odigrali historijski važnu-pozitivnu ulogu u obrani Bosne i Bošnjaka.

Naš narod i država ponovno se nalaze u razdoblju snažnih napada i osporavanja. Nalazimo se u “historijskoj sekundi” koja zahtjeva formiranje novog bošnjačkog pokreta te definiranje strateških ciljeva kroz novu bošnjačku politiku.

Zato pozivamo predstavnike političkih, akademskih, kulturnih i vjerskih struktura bošnjačkog naroda da uzmu aktivno učešće u pripremi i radu Sabora Novog bošnjačkog pokreta 2017/5/21. na kojem će se definirati prijedlog nove bošnjačke politike.

Samo punim jedinstvom s definiranim strateškim ciljevima i okupljeni prevashodno oko interesa države i naroda možemo očuvati cjelovitost i suverenitet države BiH a bošnjački narod novih genocida, ratnih stradanja i pogroma. “