Published On: Fri, Sep 25th, 2015

ČOVIĆ-WIGEMARK: Poduzeti konkretne reformske korake

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao sastanak sa voditeljem Izaslanstva i specijalnim predstavnikom Europske unije Lars-Gunnarom Wigermarkom.
Na sastanku se, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, govorilo o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini u kontekstu njezine integracije u Europsku uniju.
Dr. Čović je istaknuo da svi relevantni akteri u BiH rade na postizanju dogovora o važnim pitanjima za napredak. Konkretni rezultati se već vide, jer su master plan procesa pristupanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji i reformska agenda usvojeni i potpisani na svim razinama vlasti.
Specijalni predstavnik Wigermark potvrdio je opredijeljenost EU da i dalje podupire BiH u nastavku njezinog približavanja članstvu, ali podsjetio i na ostale obveze koje u ovom smislu moraju biti ispunjene.
Zajednički je iskazana uvjerenost u nastavak i intenziviranje integracijskih aktivnosti u BiH, te naglašeno kako treba iskoristiti naredno razdoblje za poduzimanje konkretnih reformskih koraka, koji vode europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine./HMS/