Published On: Sub, ruj 24th, 2016

ČOVIĆ: Vrijeme je da promijenimo odnose diljem BiH


Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HNS-a te HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u petak u Prozor/Rami kako je došlo vrijeme da se promjene odnosi diljem BiH kako bi se živjelo po mjeri čovjeka, javlja Hrvatski Medijski Servis.
“Došlo je vrijeme da promijenimo odnose diljem Bosne i Hercegovine, a osobito ovdje u Rami. Mi trebamo napraviti odnose u BiH da živimo po mjeri čovjeka. Osigurati status dostojan čovjeka da mladi ostaju ovdje. Želimo suživot, ne samo u Rami, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, a suživot znači jednakopravnost”, kazao je Čović, poručivši kako se mora provesti presuda Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga u slučaju Sejdić – Finci.
“To u konačnici znači i reorganizaciju Bosne i Hercegovine i po mjeri hrvatskog naroda pod čime se prije svega podrazumijeva izbor članova Predsjedništva BiH i reguliranje odnosa u Domu naroda”, rekao je Čović na središnjem predizbornom skupu koalicije hrvatskih stranaka koji se održao u sportskoj dvorani Prozor/Rama.
Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanom Krišto, boravilo je i u Kupresu gdje se sastalo s lokalnim stranačkim čelnicima, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te gospodarstvenicima., priopćeno je iz HDZ-a BiH./HMS/