Published On: Pet, lis 10th, 2014

ČOVIĆ: Vjerujem da će HDZ BiH uvjerljivo dobiti izbore

”Duboko vjerujem kako ćemo unutar hrvatskog glasačkog tijela osvojiti više od 80 posto glasova što bi svima trebala biti dovoljna poruka da se ovaj put u to ne bi smjelo dirati” kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH uoči večerašnjeg središnjeg predizbornog skupa te stranke u Mostaru.

On je istaknuo kako je Hrvatski narodni sabor jedan veliki odgovor, kazavši kako se ovaj put okupilo ”skoro sve što razmišlja na sličan način o BiH kao modernoj europskoj državi, slobodnoj demokratskoj državi unutar hrvatskog naroda”.

”Vjerujem kako ćemo uvjerljivo dobiti izbore koliko god da ima diskriminirajućih odredbi u našem izbornom zakonu. Odgovor na to može biti veliki izlazak hrvatskog glasačkog tijela i jasna potpora ovoj velikoj hrvatskoj koaliciji koju smo ovaj put napravili kako nam nitko ne bi prigovarao da smo se razdijelili. Siguran sam da ću dobiti 80 posto glasova hrvatskog glasačkog tijela i mislim da će slično proći i ova koalicija. Mislim da ćemo ovaj put izbjeći da nam se bira i u Dom naroda i da ćemo otvoriti put za normalizaciju odnosa u BiH” poručio je Čović u izjavi za novinare.

Čović Karamarko HDZBIH

Predsjednik HDZ-a RH Tomislav Karamarko, koji nazoči skupu u Mostaru, istaknuo je kako je čvrsto uvjeren da će koalicija Hrvatskog BiH narodnog sabora, koju predvodi HDZ u nedjelju navečer biti pobjednička koalicija.

Čović Karamarko

Na novinarski upit kako komentira to da predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž očekuje potporu dijela bošnjačkih stranaka, Karamarko je kazao kako smatra da ta politika treba napokon prestati, istaknuvši“ kako je to politika kratkog daha, politika obmane, nekakve čudne matematičke računice koja nema veze i koja ne bi smjela imati veze sa stvarnim životom“.

HDZ BiH na stadionu

”Ne znam zašto Hrvate u BiH činiti obespravljenim, činiti građanima drugog reda zato što se netko bavi nekakvom matematikom i statistikom. Apeliram i na naše bošnjačke prijatelje. Pa, u čemu je problem da su vam sugrađani, da su ljudi koji žive s vama u istoj državi ravnopravni sa vama. Zašto imate ambicije da vi birate nekom drugom člana Predsjedništva BiH. Hrvatski narod, hrvatski korpus takvih ambicija nema. Mi samo tražimo da se održimo na našim vjekovnim ognjištima i da budemo tu ravnopravni” poručio je Karamarko.