Published On: Uto, kol 11th, 2015

Čović: Uvesti Radončića u vlasti i mijenjati Vijeće ministara

”Ja ću sigurno biti predvodnica u tome da dobijemo partnera s kojim možemo dugoročnije i ozbiljno raditi na provedbi reformi. Za velike i teške odluke koje nas čekaju treba nam partner kakav je SBB. U tom smislu ja ću, koliko god bili možda još daleko od nekih konkretnih dogovora, stvarati jedan ambijent za takvo nešto. I tako razmišljam ne samo kada je u pitanju Vlada FBiH nego i Vijeće ministara BiH”, rekao je za Dnevni avaz predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
Kaže kako je rekonstrukcija Vijeća ministara BiH logičan slijed događaja u kontekstu novih imenovanja u Vladi FBiH i stvaranju nove parlamentarne većine te da o nekoj novoj preraspodjeli pozicija u Vijeću ministara nije razgovarao s koalicijskim partnerima, no da bi se to ubrzo moglo dogoditi.
”Siguran sam da ćemo mi vrlo brzo, nakon 20. kolovoza, kada imamo prvu sjednicu Predsjedništva BiH, sjesti i razgovarati, između ostalog, i o funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama, pa u tom kontekstu i oko Vijeća ministara”, rekao je Avazu Čović te potvrdio je da će tada biti otvoreni i razgovori o poštivanju Poslovnika Vijeća ministara BiH, zbog čega je već došlo do određenih trzavica, na što je Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara, pismenim putem upozorio Vjekoslav Bevanda, ministar financija i trezora BiH.
Čović je ponovio da dogovor Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, sa BPS-om, A-SDA i SBiH, da te tri stranke budu dio nove vlasti, ne daje jamstva za komotnu, nego, naprotiv, tijesnu većinu.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare