Published On: Uto, svi 24th, 2022

ČOVIĆ: U zajedništvu ćemo biti konstitutivni i legitimno predstavljeni

Općina Čitluk danas proslavlja svoj dan i 716. obljetnicu pisanog spomena imena Brotnjo. Središnja proslava Dana općine započela je polaganjem vijenca, paljenjem svijeća ispred Spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja, nakon čega je u župnoj crkvi Krista Kralja slavljena misa zahvalnica, a potom održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Današnjoj svečanosti općine Čitluk nazočilo je visoko izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović.

U priopćenju za javnost HDZ-a BiH navodi se da je predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan srdačno je pozdravio nazočne vijećnike, članove Općinskog poglavarstva, nazočne dužnosnike sa svih razina vlasti, predstavnike crkve, političkih stranaka, udruga, gospodarstvenike te visoke goste i uzvanike iz susjednih hercegovačkih i dalmatinskih općina i županija te prijateljskih gradova, a na poseban način dobitnike nagrada i priznanja Općine Čitluk.

Načelnik općine Marin Radišić se, kako se dodaje, pridružio upućenim pozdravima okupljenim na svečanoj sjednici te je izvješćem informirao okupljene o realiziranim projektima u proteklom razdoblju i planovima za budućnost.

Nazočnima se na svečanoj sjednici obratio predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović.

„Svi nazočni dužnosnici ovdje danas svih razina vlasti pokazuju povezanost i zajedništvo i na to možemo biti ponosni. Svi oni koji rade u kulturi, sportu, obrazovanju, gospodarstvu, čine jedan poseban prilog i možemo biti ponosni i da ove dvije godine propuštene da se ovako okupljamo, opet prezentiramo sve ove projekte. Siguran sam da će video prikaz koji ste napravili i prikazali i koji je izuzetno sadržajan, svake iduće godine dobiti novi projekt. To je poruka nama kako se trebamo štitit u ovim vremenima iskušenja. Znali smo iskoristiti vrijeme pandemije pa uraditi puno onoga što bi bilo teško uraditi u normalnim okolnostima. Najbolje se to vidi kada se sada prođe Čitlukom i Međugorjem, ali isto tako vidjeli smo iskušenja i užase rata iz Ukrajine. Opet smo prvi pružili ruku ljudima koji su se osjećali kao mi prije 30-ak godina“, istaknuo je Čović.

„Nova politička iskušenja koja su ispred nas, motiv su, da zbijemo svoje redove u zajedništvu kao što smo to danas uradili i da na taj način jasno skrenemo pozornost na sebe. Dok smo takvi, budite uvjereni da ćemo biti konstitutivni, legitimno predstavljeni, da ćemo imati svoje programe razvoja na koje ćemo biti ponosni“, kazao je Čović uz čestitku onima koji će dobiti priznanja, a ostavili su duboki trag i doprinos općini Čitluk.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća nagrada Općine za životno djelo posmrtno je dodijeljena prim. dr. Srećku Vlahi koji je cijeli svoj radni vijek proveo u Domu zdravlja Čitluk./HMS/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HŽV
HŽV
1 mjesec prije

Pa zasto nisi podrzao Milanovica kao i ostali iz HNS i citavog nestranackog puka u Hrvata i pokazao nam zajednistvo ?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HŽV
1 mjesec prije

Kako nije, podržao ga je – isto kao i Plenkovića.

Zgembo
Zgembo
Šta ti kažeš na ovo?  HŽV
1 mjesec prije

Ne smije, uzet će mu Milanović glasatelje iz Hrvatske Republike Herceg-Donbas.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

U zajedništvu možemo glasovati samo za HSS i Maria Karamatića.
Hdz neka odmori, umorili su se od posla.

Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

Kupio te je Bake za jevtine pare ode ti na izbore

Sturm 95
Sturm 95
1 mjesec prije

Sada se MORAJU PODUZETI PRAVNE MJERE ZA MANIPULIRANJE I KRADJU LAZNOG PREDSTAVLJNJA. HRVATSKE POZICIJE PREDSJEDNIKA U FBIH, A DA I NIJE HRVAT, KAKO RECE NEKI DAN, U NU2. SADA HNS MORA PODNIJETI KAZNENU PRIJAVU I POSTENO GA KAZNITI ZA PRISVAJANJE POZICIJE U IME NAS HRVATA. VJERUJEM DA CE ISTINA IZICI NA VIDJELO. PRAVDA ZA HRVATE. POZZ…

Dama
Dama
1 mjesec prije

Treba si o tome misliti ranije