Published On: Ned, pro 4th, 2022

ČOVIĆ U ZAGREBU: Želimo ostvariti punu ustavnu jednakopravnost, BiH treba ići Europi da se ne bi zagubila

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović sudjelovao je večeras, zajedno s dužnosnicima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na 15. večeri članova i prijatelja Udruge Hrvata BiH Prsten i Zaklade Prsten, održanoj u Zagrebu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Tradicionalna Večer članova i prijatelja Udruge Hrvata BiH Prsten i Zaklade Prsten održala se pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i supokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića.

U sklopu večeri, dr. Čović je održao pozdravni govor prisutnima, naglasivši snagu zajedništva svih stranaka s hrvatskim predzankom u BiH okupljene u Hrvatski narodni sabor BiH. Osim vodstvu Prstena, Čović se zahvalio i svim nositeljima vlasti u Republici Hrvatskoj, posebno predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću.

„Da nije bilo Vlade Republike Hrvatske, teško da bi mi realizirali projekte u zadnje dvije godine, pregovora s međunarodnim predstavnicima, i svima onima s kojima gradimo Bosnu i Hercegovinu. Bosna i Hercegovina je naša domovina, zato naglašavamo da želimo osigurati potpunu ustavnu jednakopravnost, želimo dobiti kandidatski status, do kraja ovog mjeseca“, istaknuo je Čović, naglašavajući kako BiH mora ići prema Europi, kako se ne bi zagubila u nekim drugim putevima, i na tome se nastavlja raditi s obitelji Prstena.

Uz Čovića, nazočnima su se obratili Pavo Zubak, predsjednik Udruge, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Marko Pipunić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnica u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić te izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Na kraju večeri dodijeljeni su ugovori stipendistima Zaklade Prsten, uz zajedničko fotografiranje./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Čoviću, šta ćemo sa živkovićem,on želi kalifat sa radikalnim po.tur.icama.?!

Alcatraz Taurunum
Alcatraz Taurunum
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Ma kalifat nek pravi kod zeta u bordelu retard ispranog mozga.

Jozo BRAVAR
Jozo BRAVAR
1 mjesec prije

Ovima nazocnim nije još nestalo praljkovace…NEMERE SE U JEVROPU SA GENOCIDNOM TVOREVINOM RS… SORRY..

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

A na kraju balade svi znamo čak i vi po.turic.e da će biti kako mi kršćani hoćemo u kršćanskoj EU.😁Bay,bay pot.ura.di