Published On: Thu, Oct 8th, 2015

ČOVIĆ: U studenom nova parlamentarna većina na svim razinama

Čini mi se da to ide dosta dobro i vjerujem da će oni ovaj vikend nastaviti dinamično, ako bi sve išlo kako treba, ako ne bude nekih novih trenutaka, sasvim sam siguran da ćemo u studenom imati novu parlamentarnu većinu na svim razinama u BiH, istaknuo je Čović.
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović sastao se danas s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem kojeg je informirao o susretima koje je imao s predsjednikom SBBBiH Fahrudinom Radončićem i o novim eventualnim koalicijama.

Izetbegović je nakon sastanka kazao je da je najviše vremena na sastanku potrošeno na kooordinacijski mehanizam i proračun za iduću godinu. Pojasnio je i da je izvjestio Čovića o sastancima s Radončićem.

– Danas smo se fokusirali na to da posebne projekte osmislimo za zapošljavanje mladih, da se posebni fondovi nađu u tu svrhu. Samo smo se dotakli te teme, sastanak je trajao jako kratko, tako da nije bilo nekih zaključaka, rekao je Izetbegović, prenose mediji.

– Obavijestio sam Čovića o svojim razgovorima s gospodinom Radončićem, ustvari, prije par mjeseci, gospodin Čović i ja smo se dogovorili da on bude medijator u ovome smislu i tako je počela ova stvar s eventualnim ulaskom SBB-a u koaliciju, istakanuo je lider SDA.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da bi u studenom na svim razinama u BiH trebala postojati nova parlamentarna većina.

To je kazao novinarima u Sarajevu nakon sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem koji ga je informirao o susretima s predsjednikom Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinom Radončićem.

– Čini mi se da to ide dosta dobro i vjerujem da će oni ovaj vikend nastaviti dinamično, ako bi sve išlo kako treba, ako ne bude nekih novih trenutaka, sasvim sam siguran da ćemo u studenom imati novu parlamentarnu većinu na svim razinama u BiH, istaknuo je Čović, javlja Fena.

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, a govora je bilo, osim vlasti, i o koordinacijskom mehanizmu te o proračunu za iduću godinu.