Published On: Čet, ruj 13th, 2018

Čović u Odžaku: Nemojte glasati za nas, ali na izbore izići naprosto morate

„Zajedno s našom katoličkom crkvom imamo pravo ne pozivajući da se glasa za nas, nego da motiviramo, da svi Hrvati koji za to imaju bilo kakvu mogućnost, izađu na izbore“, poručio je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović sa predizbornog skupa održanog danas u Centru za kulturu u Odžaku.

“Glasačima treba vratiti povjerenje kroz Opće izbore kako ovdje u Županiji tako i u entitetu Federacije BiH. Vjerujem da smo danas u poziciji da imamo što ponuditi svima vama, evo na početku ove kampanje, ovih predizbornih skupova, mogu kazati da smo dobro iskoristili ove četiri godine”, kazao je Čović.

“Par riječi svima onima koji su kroz povijest ugradili sebe da bi mi mogli danas biti ovdje, svima onima koji s nama grade mogućnost kako na ovim prostorima ovdje tako i na prostoru čitave BiH, a najbolji način za to je ono što je već kazano reći kroz par riječi naših nositelja listi za sve razine vlasti. Ja se osjećam ovdje uistinu kao u svom domu. I to je nešto za mene velika čast i privilegija da se osjećam građaninom ovog prostora ali i jedna velika obaveza da zajedno s vama gradim prosperitet ovoga grada ali i čitave naše Posavine. Puno toga mi imamo jedni drugima za reći. 28. godina djelujemo kao politička stranka, imali smo mnogo uspona i padova, ali ja vjerujem ako mobiliziramo ono kao što smo do sada radili, rezultat će biti „Zajedništvo“ svih nas”, kazao je Čović.

“To je ključ svega ovoga, „Zajedništvo“ kao slogan, Hrvatskog naroda s jedne strane i s te strane na poseban način pozdravljam naše partnere, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor i jedino tako možemo čuvati hrvatski narod da ostane politički narod u BiH zbog naše brojnosti. Mi smo najmalobrojniji narod i upravo to okupljanje oko Hrvatskog narodnog sabora daje pravo da možemo motivirati sve druge kroz ovo zajedništvo”, istaknuo je Čović.

“Zajedno s našom katoličkom crkvom imamo pravo ne pozivajući da se glasuje za nas, nego da motiviramo, da svi Hrvati koji za to imaju bilo kakvu mogućnost izađu na izbore”, poručio je Čović.

“U ovo vrijeme iskušenja, kada mnogi od nas imaju svoj križ i kada je mnogo ljudi napustilo BiH, stvorimo jednu drugu atmosferu, sa svijetlosti, gdje se vidi budućnost a gdje ne tugujemo stalno”, naglasio je Čović.

“Odžački kraj može biti najponosniji hrvatski kraj kroz povijest, kada je to u pitanju i s te strane jedna prava poruka zajedništva svim našim braniteljima. Došlo je vrijeme da ove izbore svi moramo biti opredijeljeni da se naši glasovi ne raspadaju da svoja neka iskušenja i probleme ne ostavljamo nekom drugome, nego da ih kroz jednu veliku obitelj Hrvatskog narodnog sabora predvođenog HDZ-om BiH pokušamo otkloniti i riješiti”, naglasio je.

“I naravno jednako tako, mogao bi nabrajati mnogo toga zašto je zajedništvo naš slogan, jednako tako i prema Bošnjacima našim prijateljima i svima onima koji žive u BiH, osobito onima u Odžaku pa i vama poziv koji želimo zajedno graditi BiH. Nema smisla da se mi ne trebamo puno baviti drugim narodima, naša kampanja treba biti odraz onoga što smo ponudili za izbore, jednako tako su i druga dva konstitutivna naroda, ona treba biti učljiva u vidu kodeksa koji smo usvojili da jednostavno bude odraz i naše katoličke vjere”, zaključio je Čović.

Osim Čovića, na skupu su se obratili i Ilija Ilić, predsjednik OO HDZ-a BiH Odžak, koji je kazao da je Odžak čvrsto uz zajedništvo i uz kandidaturu predsjednika Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, razlog više tomu je što je Čović počasni građanin Odžaka.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare