Published On: Mon, Feb 17th, 2020

ČOVIĆ U LJUBUŠKOM: I ove godine 6 milijuna investicijskih projekata koje ste sami izborili. To se tako radi!

Predsjdnik  Hrvata u BIH as pogaženim ustavnim i ljudskim pravom, dr. Dragan Čović, u svom obraćanju nazočnima na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća i vijećnicima, iskazao je potporu na svemu onome što rade.

-Uvjeren sam da to što radimo, radimo na dobrobit svima u BiH, a želimo snažno povezati i ovih 1000 kilometara zajedničke europske granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, najduže kopnene granice EU, jer sam siguran,  ona nije, kad postane Schengenska, ono što će dijeliti naš narod s dvije strane granice, nego jačati zajedništvo, poručio je Čović.

-Ova prepuna dvorana upravo svjedoči to, snagu zajedništva. Projekte o kojima smo u zadnjih 10-15 godina, kako dolazimo ovdje i obilježavamo ove naše obljetnice, isticali i svaki put govorili kako ćemo nešto uraditi, s ponosom možemo kazati, kako se svaki planirani projekt uradio ili se završava, na ponos svima nama, naglasio je Čović.

Foto: HDZ BiH

-U Ljubuškom sve ono što u gospodarskom, ekonomskom, prometnom planu činimo, pretvorilo je ovo hercegovsko mjesto u  sredinu poželjnu za život. Zbog toga, čestitke svima vama, gospodine gradonačelniče Barbariću, Gradskom vijeću Grada Ljubuškog, na onome što ste isplanirali i za narednu godinu.

I ove kalendarske godine, imat ćemo  6 milijuna investicijskih projekata u koje ćemo uključiti sve razine vlasti koje su nazočne ovdje, od županije, entitetske razine, do državne.

To je jasan poziv da vi i dalje osmišljavate projekte kako bi ovo postalo posebno mjesto. Prometnu infrastrukturu moramo dovesti na razinu koja joj i pripada, jednostavno, obzirom da ste dio granice, autocesta je blizu vas, poslovne zone o kojima govorimo daju nove investicije, istaknuo je Čović.

-Moramo raditi više kako bi stvorili ambijent, ali ne očekujmo da će nam itko išta pokloniti, i ovdje u Ljubuškom i diljem Hercegovine.

Mi moramo kroz svoje općine, biti primjer i nositelj svekolikog razvoja i čitave Hercegovine ali i Bosne i Hercegovine. Jedan dio tog posla smo značajno uradili kada je u pitanju fiskalna problematika, to ste kratko spomenuli, ali ostalo je još puno toga uraditi da biste postigli standard i mjerljivi standardi, kojim vrlo jasno moramo stvoriti ambijent s više sredstava, s viših razina vlasti, kroz proračunski dio, da on završi upravo tamo gdje i pripada, između ostalog i u Gradu Ljubuškom i za to imamo snage, naglasio je Čović.

-Izborit ćemo se mi za potpunu jednakopravnost u BiH, u to ne sumnjajte, stvorit ćemo mi ambijent s našim prijateljima, da se u BiH može živjeti i graditi dom i domovina BiH, jer uvjeren sam, da nigdje ljepšeg mjesta nema za život, evo vidjeli ste ove slike Ljubuškog, a tako bi to mogli gledati zapadno od nas, sjeverno i južno od ovog lokaliteta, kazao je danas Dragan Čović na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog.

Foto: HDZ BiH

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ljubuški, uz nazočnosti brojnih gostiju, završene su brojne kulturne, sportske i glazbene svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada.

Predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je na početku svečane sjednice pozdravio goste, a gradonačelnik Nevenko Barbarić uz pomoć video projekcije podnio izvješće o učinjenom u proteklom razdoblju te je prezentirao planove za tekuću godinu.

Sjednici su, nazočili brojni dužnosnici HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti, predvođeni predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem, te brojni gosti i uzvanici iz BiH i Republike Hrvatske.

Na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog uručena su i javna priznanja Grada Ljubuškog za 2019. godinu./HMS/