Published On: Uto, lis. 17th, 2017

ČOVIĆ U BIHAĆU I Vlada USŽ traži pravedniju raspodjelu javnih prihoda

Predsjedavajući Predjedništva BiH Dragan Čović boravio je danas u posjeti Unsko-sanskoj županiji, gdje se susreo sa županijskim premijerom Huseinom Rošićem i članovima Vlade USŽ, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Rošić je informirao Čovića o situaciji na području ove županije te ga zamolio da se svojim autoritetom zauzme za pravedniju raspodjele prihoda prema županijama na višim razinama vlasti, te zastupljenost razvojnih projekata.

Riječi je bilo i o euroatlanski put BiH, odnosno kandidatskom statusu BiH za članstvo u EU te Akcijskom planu za članstvo u NATO-u (MAP). Popuna Upitnika jedna je od dvije stavke vezane za županijsku razinu, a upravo je USŽ prva županija u Federaciji koja je tu obvezu ispunila, kazao je županijski premijer Rošić.

Dr. Čović je ovom prilikom kazao kako je neophodno ojačati suradnju svih razina vlasti u BiH, s ciljem napretka na putu EU integracija. Cilj njegovih posjeta županijama je osobno steći sliku stanja na svim područjima kako bi idućeg tjedna u Bruxellesu s visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini razgovarao o spomenutim temama.

– Budemo li uvjete doveli pred kraj na svim razinama, ispunili smo osnovne uvjete da dobijemo kandidatski status. To će pokazati političku ozbiljnost, naglasio je Predsjedavajući Predsjedništva.

Konkretno, kad je u pitanju USŽ dr. Čović je kazao da će se založiti za pomoć u rješavanju gorućih problema te poticanju projekata koji su preduvjet razvoja a time i zaustavljanja trenda iseljavanja.

– Ovo je naša domovina i mi moramo tim ljudima osigurati dobre uvjete ili će naše ljude, kadrove uzeti druge zemlje, rekao je Dragan Čović./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer