ČOVIĆ: Trebamo otići u posjetu Srbiji

SARAJEVO – Član Predsjedništva BiH Dragan Čović podržao je inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića da članovi Predsjedništva posjete Beograd i najavio da bi to trebalo biti 22. ili 23. srpnja.

“Podržavam inicijativu Vučića i smatram da treba da odemo u posjetu Srbiji, naročito nakon onoga što se dogodilo tijekom komemoracije u Srebrenici. U direktnom kontaktu sa Vučićem, odmah nakon napada, stavili smo jasno do znanja da osuđujemo takav čin”, izjavio je Čović, koji od sutra preuzima predsjedavanje Predsjedništvom BiH.

On je ukazao na neophodnost provođenja detaljne analize i istrage o svim okolnostima u kojima je došlo do tog nemilog događaja.

Čović je rekao da je istraga neizbježna i potrebna, jer mora biti utvrđeno tko je odgovoran ne samo za ugrožavanje sigurnosti Vučića, nego i svih drugih stranih izaslanstava i nazočnih na komemoraciji.

On je ocijenio da su se, kada je riječ o ovom događaju, isprepleli i neki interesi u vezi s donošenjem odluka u obavještajno-sigurnosnom sektoru i istaknuo da će biti protiv takvog načina rješavanja nekih stvari koje slijede.

Prema njegovim riječima, svi trpe ogromne posljedice incidenta koji se desio u Potočarima.

“Ako nekom dužnosniku jamčimo sigurnost, to mora biti čvrsta garancija i ništa je ne smije ugroziti”, poručio je Čović.