Published On: Sub, stu 29th, 2014

HOĆE LI NERKEZ KONAČNO KAZNENO ODGOVARATI? Čović smjenjuje Arifhodžića, Komšićevog “Hrvata” koji se obogatio lažnom izjavom

Nerkez-Arifhodzic-d2-100902Arifhodžić je po nacionalnosti Bošnjak ili Bosanac, to je bio cijeli život i karijeru je i u Jugoslaviji provodio na tim pozicijama varirajući između jugoslavenstva, bosanstva i bošnjaštva. U mirovinu odlazi kao Bošnjak. Zadnje radno mjesto bilo mu je mjesto veleposlanika u Ankari koje mu je pripalo kao Bošnjaku u bošnjačkoj kvoti diplomacije. Imenovao ga je na to mjesto bošnjaki član predsjedništva a dva ostala tek su supotpisali taj prijedlog. Iz mirovine Nerkeza izvlači Komšić. Projekt Komšić nije značio samo otimanje kabineta člana predsjedništva Hrvatima nego i trećine diplomacije. Radi se o preko 130 državnih plaća, o političkom utjecaju na ne tako nebitne zemlje i centre moći. Dolaskom Nerkeza javlja se problem. Da bi postao šef hrvatske diplomacije u BIH, Arifhodžić  nikako ne može biti Bošnjak. Stoga on i Komšić kuju opak plan. Ispod portreta druga Tita, i Blaža Kraljevića Komšić uzima Nerkeza za ručicu, dolaze Bećirevići, Damiri, i ostale Hrvatine iz Komšićeva ureda, i kažu mu, stisni oči Nerkeze, osjećaš li to hrvatstvo u sebi, moraš da osjetiš rekao je Komšić. Na to je Nerkez odgovorio “Osjećam bolan kitu”. Ni teta Razija, stara vračara s Ferhadije , nakon što joj je Željac uplatio cenera i pol, za par sihira, nije uspjela Nerkeza preobratiti na hrvatstvo.

Međutim kako je u na HRT u to vrijeme upravo zvršavao dokumentarac po odabiru  Džele Hadžiselimovića a koji se zvao “Rim, centar svijeta” i u kojem je u jednom trenutku bio prilog iz jedne talijanske slastičarne Nerkez je doživio prosvjetljenje : Druže predsjedniče osjećam to, osjećam se kao Hrvat. Kao Hrvatina iz Rima! Na što je u uredu hrvatskog člana predsjedništva zavladao opšti rahatluk, selamluk i mahnitluk.

Od tada Hrvat Nerkez punih 8 godina žari i pali hrvatskom diplomacijom u BIH. Svi hrvatski kadorvi u diplomaciji pometeni su . Na njihova mjesta dovedeni su Nerkezovi halal Hrvati , koji su se kao i on preko noći tako osjetili ili koji su u trećem koljenu među precima otkrili da im je susjeda od nane bila stopostotna Hrvatica, pa se tako upisali u krojenje vanjske politike.

Sam Nerkez mjesečno je uzimao građanima BIH nekoliko tisuća maraka  plaće, da ne govorimo o troškovima. Za svoj posao odgovarao je isključivo Komšiću. Što je činio i šta je pričao po Rimu to nitko ne zna osim Komšića. Tamo je u Rimu, živio s gospojom. Ono što znamo da nije tamo spominjao, kao hrvatski veleposlanik iz BIH u Rimu, jeste npr. hrvatsko pitanje u BIH. To za Nerkeza naravno ne postoji, jer da nije tog pitanja on tamo bio ne bi.

Ugl da skratim. Mnogi ljudi u BIH koriste nedorečenost zakona kako bi priskrbili materijalnu korist. Protupravna materijalna korist kazneno je djelo. Nerkez Arifhodžić poslužio se lažnom izjavom kako bi stekao imetak od oko pola milijuna maraka, za što bi u pravnoj državi morao odgovarati. Zakoni propisuju da se tijekom jednog mandata koji obavlja, zastupnik, ili dužnosnik nema pravo izjašnjavati nacionalno drugačije. Međutim Nerkez Arifhožić se upecao. U mirovinu odlazi kao Bošnjak za što postoje dokazi, da bi dobio posao pred Radmanovićem i Izetbegovićem se izjašnjavam pismeno kao Hrvat za što postoje barem dva svjedoka, no u tužbi protiv Poskoka, za kazneno djelo nit manje nit više nego “računalnog terorizma” bogati, ovaj vremeniti karijerist, na policijskoj istrazi izjašnjava se kao Bosanac! Čovjek je dakle pred samom policijom priznao da je na mjesto veleposlanika u Rimu i na iznos od pola milijuna maraka, ne računajući mu gospojina primanja zasjeo prevarom države BiH!
Pa hajde sada da vidimo kako to se voli Bosna i Hercegovina.

Napomena: Slobodni mediji u BIH, poput FTV-a Duške Jurišić neće prenijeti ovaj tekst, jer će ga označiti kao govor mržnje. Međutim, mi g. Nerkeza nekako teško da volimo. Baš ga mrzimo. Jer je šupčina i prevarant. Zato molimo portale koji mrze ovakve prevarante koji pljačkaju našu dragu domovinu da prenesu ovaj “govor mržnje”. Ujedno se ispričavamo Duški Jurišić što se usuđujemo pisati o Nerkezu te se nadamo da ona neće pasti tako nisko kao mi, i usuditi se napraviti prilog o njemu koji građane BIH , naravno, uopće ne zanima jelte.

Hvala.

Poskok.info

Ostatak vijesti: 

 

Veleposlanici BiH koje su imenovali članovi Predsjedništva BiH u prošlom sazivu Željko Komšić i Nebojša Radmanović, uskoro bi mogli biti povučeni sa svojih pozicija, a umjesto njih bi novoimenovani članovi Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, odnosno iz RS, Dragan Čović i Mladen Ivanić mogli postaviti nove kadrove, saznaje „Dnevni avaz“ iz pouzdanih izvora.

Smjene u diplomatskim predstavništvima BiH u svijetu mogle bi uslijediti ne samo za veleposlanike koji su pri kraju trogodišnjeg mandata nego i za one koje su Radmanović i Komšić „progurali“ pred kraj mandata u Predsjedništvu BiH. Izvor sarajevskog lista blizak diplomatskim krugovima, naime, tvrdi da novi saziv kolektivnog šefa države ništa ne obvezuje na to da na pozicijama ostavi veleposlanike koje su imenovali njihovi prethodnici.

Posebno će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije u slučajevima imenovanja na pozicijama u diplomatskim misijama koje pripadaju hrvatskom narodu, koje je postavljao Komšić.

Naročito zbog toga jer je Komšić svojevremeno iz diplomacije povukao sve kadrove HDZ-a, među kojima su tada bile i veleposlanice Darija Krstičević i Lidija Topić.

Ako se, ističe izvor sarajevskog lista, Čović odluči na čistku kadrova u misijama koje pripadaju Hrvatima, među prvima bi se mogao iz Rima vratiti veleposlanik Nerkez Arifhodžić, bivši Komšićev savjetnik.

Kako podsjeća Hrvatski Medijski servis Arifhodžić je bio veleposlanik BiH u Turskoj. To diplomatsko mjesto pripadalo je Bošnjacima. No, po isteku veleposlaničkog mandata u Ankari Arifhodžić se, tada već kao umirovljenik, izjasnio kao Hrvat da bi ga Komšić imenovao za veleposlanika u Italij, na poziciju koja prema raspodijeli veleposlaničkih pozicija pripada hrvatima. On je, kako saznaje sarajevski list, stigao ovih dana u Sarajevo, kako bi pokušao izlobirati svoj ostanak u Italiji do isteka mandata.

Veleposlanička fotelja ljulja se i Ivanu Orliću, nedavno imenovanom veleposlaniku u Francuskoj, također Komšićevom kadru, a upitna je i pozicija Tomislava Leke, kojeg je Komšić poslao u Beč kao predstavnika BiH pri Misiji OSSE-a.

Dosta klimava je i daljnja pozicija Jagode Negodić koja je, također po Komšićevoj preporuci, otišla u misiju u SAD.

ugrožene su i pozicije Zlatka Miletića i Branimira Jukića, ( brata direktora programa federalne televizije Zvonimira Jukića) koji su na Komšićevu preporuku imenovani za ministre „at large“ u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova u Sarajevu. Oni su, kaže “Avazov” sugovornik, glavna spona između u ovom slučaju hrvatskog člana Predsjedništva BiH i MVP-a, te se očekuje da će na te pozicije Čović htjeti postaviti svoje kadrove.

Uprkos tome što su nedavno imenovani, s veleposleničkih pozicija mogli biti povučeni Nina Sajić iz Rumunjske, Duško Kovačević iz Poljske i Đorđe Latinović iz Crne Gore. Bez diplomatskog statusa mogao bi ostati i Ranko Škrbić, veleposlanik u Beogradu, te Koviljka Špirić, veleposlanica u Kanadi.

Svi su oni imenovani u mandatu Nebojše Radmanovića, koji je kadar SNSD-a.

Opasnosti od smjena za sada su pošteđeni kadrovi koje je u svijet tijekom prošlog mandata poslao Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva.

/HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare