Published On: Uto, ruj 8th, 2015

Čović: SBB treba postati dijelom vlasti u Federaciji BiH

Tijekom današnje posjete Tuzli Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio je da bi, prema njegovom mišljenju, Savez za bolju budućnost (SBB) trebao postati dijelom vlasti u Federaciji BiH, o čemu bi se tijekom sastanka u subotu između Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) trebali voditi ozbiljni razgovori.
“Mi i sada imamo kakav-takav sastav Vlade FBiH i dok ne budemo imali kvalitetne partnere, struktura vlasti bit će ovakva. Očekujem da se to do kraja godine promijeni, a da budem precizan, partnera vidim u SBB-u. U tom duhu trebali bi teći razgovori koje ćemo voditi u subotu. Razgovarat ćemo o Federaciji i što su trajna rješenja, a ne samo o popunjavanju fotelja, koje su dio realnosti”, naveo je Čović.
Čović je izjavio da u vlasti treba sudjelovati stranka koja ima “više od jedne, dvije, tri ili pet ruku”.
“osobno smatram da je to SBB i s tim u vezi, SDA treba sjesti i razgovarati s njima”, rekao je Čović, te se osvrnuno na zapošljavanje u javnim poduzećima, govoreći da se podrazumijeva da će Hrvati obavljati vodeće funkcije u kompanijama poput Hrvatskih pošti, Hrvatskog telekoma i Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosne.
Na novinarsko pitanje o stavu s blokadom izvoza mlijeka iz BiH u zemlje Europske unije, koju je zahtijevala Republika Hrvatska, Čović je rekao da će i to biti jedna od tema subotnjih razgovora, te da se takve stvari događaju usljed nedostatka komunikacije.
“Izvršna vlast ne komunicira s izvršnom vlašću Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Prioritetno želimo put ka Bruxellesu, ali moramo razumjeti da mi nismo u poziciji da nekom iz Europske unije zatvorimo granice. U tom slučaju, oni nama mogu zatvoriti 28 granica. Ovo neka bude nauk kako komuniciramo, ali vjerujem da će se ovaj problem uskoro riješiti”, smatra Čović.
Prilikom posjete Tuzli Čović je posjetio i novoizgrađenu crkvu u naselju Husino, kao i obitelj Divković u Ljepunicama./AA/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare