Published On: Čet, lis 26th, 2017

ČOVIĆ S PREMIJEROM ESTONIJE: Žurno provodimo aktivnosti na aktivaciji MAP-a

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović i premijer Republike Estonije Ratas razgovarali su danas u Tallinnu o nekoliko tema, među kojima su bile aktiviranje Akcijskoga plana za članstvo u NATO-u (MAP), te dobijanje kandidacijskog statusa BiH za članstvo u EU, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čović je istaknuo jopredjeljenje BiH za jačanjem odnosa s NATO-om. Kazao je kako sve nadležne institucije Bosne i Hercegovine žurno provode sve potrebne aktivnosti za ispunjavanje uvjeta iz Tallinna i aktivaciju MAP-a do kraja ove godine, te informirao premijera o inicijativama koje je u proteklom razdoblju poduzelo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, s istim ciljem.

Premijer Ratas je ovom prigodom iskazao potporu euroatlantskim nastojanjima BiH, te istaknuo kako napredak BiH u ovome smislu šalje pozitivan signal institucijama EU i NATO-a, što doprinosi stabilizaciji odnosa svih zemalja u regiji.

Također je razgovarano o bilateralnim ugovornim odnosima dviju zemalja, te je iskazan obostran interes za proširenje svih oblika suradnje./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x