Published On: Čet, lis 16th, 2014

Čović: Poništit ćemo sve revizije rađene u posljednje četiri godine

Predsjednik HDZ-a BiH i budući član državnog Predsjedništva Dragan Čović, najavljuje u intervjuu za Al Jazeeru da bi već do Nove godine – sa svojim partnerima Bošnjacima – koji su dobili legitimitet svog naroda, mogli napraviti vlast.

Pregovori već traju i prema svemu sudeći idu zajedno SDA i HDZ, a Čović kaže kako je sve otvoreno kao mogućnost.

“SDA je dobila legitimitet kod bošnjačkog naroda i to je partner s kojim želimo razgovarati, za sve odnose na svim razinama vlasti, a što se mene tiče, mislim da mjesta ima i za sve one koji na sličan način gledaju budućnost BiH”, kazao je Čović.

On pojašnjava kako je tu Fahrudin Radončić, ali i Željko Komšić. 

“Ako je bošnjački narod u tolikom broju dao potporu DF-u, tko sam ja da razvrstavam na neke dobre ili loše. Bit je program. Mi smo dobili legitimitet kod hrvatskog naroda, oni su dobili kod bošnjačkog”, kazao je Čović.

Prema njegovim riječima, postoji mogućnost da idu jedni i drugi.

“Ovisi to i od njih, je to uopće moguće nakon svega što se kazalo. Mi smo vodili jednu kampanju, tako da nismo nikome poslali niti jednu ružnu riječ, kod njih je bilo to malo – ja bih rekao žešće, politički, ali nemojte isključiti mogućnost da svi sjednu zajedno i da se dogovorimo oko toga”, kazao je Čovići i pojasnio da u biti jača koalicija daje šansu da se prije pokrene BiH iz stanja u kojemu se danas nalazi.

Također, gostujući u emisiji “Intervju“ Radija Bosne i Hercegovine, predsjednik HDZ-a BiH i budući član Predsjedništva BiH Dragan Čović istakao je da će biti poništene sve revizije rađene u protekle četiri godine.

“Što se tiče hrvatskih branitelja, njima smo slali vrlo jasne poruke: poništit ćemo sve revizije koje su rađene u posljednje četiri godine. Apsolutno poništiti sve revizije. Ako je netko nešto zloupotrijebio, za to opet ima sankcija, ima način kako raditi. Ali raditi reviziju samo zbog toga što se nekom ne sviđa, zbog tog što ste predstavnik jedne politike ili jednog naroda, to je nedopustivo. A toga je bilo i previše”, rekao je Čović.

 

R.i/Dnevnik.ba

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare