Published On: Pon, svi 21st, 2012

Čović: Osigurati da tri konstitutivna naroda imaju istu poziciju u izboru svojih legitimnih predstavnika

Dragan_Covic_glavaPredsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru sa generalnim direktorom Generalnog direktorata za proširenje pri Europskoj komisiji Stefanom Sanninom.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH, te o tome kako riješiti nagomilana politička pitanja koja stoje kao otvorena pred Bosnom i Hercegovinom na njezinom putu ka euroatlantskim integracijama.

Tijekom sastanka razgovaralo se o državnom proračunu, presudi Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu „Sejdić-Finci“, vojnoj i državnoj imovini, te situaciji u Gradu Mostaru.

Dr. Čović informirao je gospodina Sannina o tome što BiH čini kako bi ispunila preostale uvjete za podnošenje aplikacije za stjecanje statusa kandidata.

S tim u vezi posebno je bilo riječi o nužnosti usvajanja državnog proračuna, provođenju presude Europskoga suda za ljudska prava iz Strasbourga u predmetu Sejdić i Finci, te rješavanje pitanja vezanih za vojnu i državnu imovinu.

Predsjednik HDZ BiH posebno je istaknuo važnost kako su na posljednja dva sastanka lidera vodećih šest bh. stranaka u Banjoj Luci i Mostaru dogovorena dva važna načela – prvo načelo je da presudu treba primijeniti u cjelini, a drugi je da kroz primjenu presude treba osigurati da tri konstitutivna naroda imaju istu poziciju u izboru svojih legitimnih predstavnika “.

Direktor Generalnog direktorata Europske komisije Sannino istaknuo je kako je strategija EU kontinuirana potpora europskoj perspektivi naše zemlje.(Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare