Published On: Ned, kol 5th, 2018

Čović: Ono što trebamo je da Hrvatska snažno stane uz Hrvate BiH, da budemo moderna europska država

“Najmalobrojniji jesmo, ali smo nositelji svih pozitivnih vrijednosti u BiH. Očekujem da ovo snažno zajedništvo ovdje bude jasna poruka za izbore u 10. mjesecu”, rekao je Dragan Čović.

Dragan Čović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda iz Knina je poručio da su Hrvati nositelji svih pozitivnih vrijednosti Bosne i Hercegovine, te je pozvao na snažno zajedništvo uoči izbora u listopadu.

On je danas nazočio središnjoj svečanosti obilježavanja 23. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

“Kad ovakvu obljetnicu imamo ne zaboravimo žrtvu koja se podnijela i zajedništvo hrvatskog naroda. Pa zar bi bili u finalu u Moskvi da nije bilo zajedništva Hrvata Bosne i Hercegovine i Hrvatske”, rekao je Čović novinarima, prenosi N1.

“Jednako tako i u svim drugim djelatnostima. 23 godine su prošle, imamo se mnogo čemu veseliti i promijeniti, a ono što danas treba je da Hrvatska snažno stane uz Hrvate Bosne i Hercegovine, da budemo moderna europska država, članica EU i NATO saveza, u kojoj će Hrvati biti do kraja jednakopravan narod, kojeg će predstavljati legitimni predstavnici”, izjavio je Čović.

“Moramo graditi dobro za svakog žitelja BiH i Hrvatske”, poručio je Čović.

Na pitanje novinara da li dolazeći izbori garantiraju to, član Predsjedništva BiH i prvi čovjek HDZ-a BiH je kazao:

“Nažalost, izborni nismo promijenili, ne jamče, ali ovakvo zajedništvo jamči. To je poruka koju moramo poslati svima onima koji bi možda drugačije uredili Bosnu i Hercegovinu kada je pozicija hrvatskog naroda u pitanju”, kazao.

Najmalobrojniji jesmo, ali smo nositelji svih pozitivnih vrijednosti u BiH. Očekujem da ovo snažno zajedništvo ovdje bude jasna poruka za izbore u 10. mjesecu”, rekao je Dragan Čović.

Čović je u Kninu bio u društvu visokih državnih i vojnih zvaničnika Republike Hrvatske na obilježavanju 23. godišnjice akcije Oluja te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare