Published On: Uto, stu 23rd, 2021

Čović o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarao s Plenkovićem i zamjenikom ministra vanjskih poslova Rusije

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH te predsjedatelj Dona naroda Parlamenta BiH u Zagrebu se sastao s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kako je Čović objavio na Twitteru, na sastanku je bilo riješi o političkom situaciji u BiH te žurnoj potrebi reforme izbornog zakonodavstva.

“Potrebna je žurna stabilizacija i dogovor o izmjenama Izbornog zakona koji je visoki prioritet”, objavio je Čović na Twitteru.

Čović je pojasnio da politička prava sva tri konstitutivna naroda moraju biti jednaka da je potrebno spriječiti diskriminaciju.

Predsjednik HDZ BiH tweet o susretu s Plenkovićem zaključio je tvrdnjom da Hrvatska ostaje najsnažniji partner Bosne i Hercegovine.

Čović je ranije danas, također na Twitteru, objavio da je razgovarao sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Rusije, Alexanderom Grushkom, razgovarao o potrebi stabilizacije i napretka.

-Ključno je dovršiti izmjene Izbornog zakona 2021. godine. Konstitutivni narodi moraju imati jednaka prava i zastupljenost. Neophodna je nediskriminacija, napisao je Čović.

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
djuro
djuro
1 godina prije

Bravo druže predsjedniče

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Maske im bas super stoje. Pravi razbojnici 🙂

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Maska na masku, nije im lako

Blanka
Blanka
1 godina prije

Danas nije nitko nigdje polozio kakav vijenac? Drug Sekretar? E, ulinuse mu omiljeno mjesto za polagat vijence – Bleiburg….

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

👍🤣

Chara
Chara
1 godina prije

Potrebno je samo proglasiti treći entitet I sve ća vam samo na tanjiru doći.

Džaferbej
Džaferbej
Šta ti kažeš na ovo?  Chara
1 godina prije

Odakle se javljaš, Irska ili Njemačka? Lako je tuđim gloginje mlatit.
Za tako nešto moraš proliti krv.

cobre
cobre
1 godina prije

PLENKI GUBIŠ IZBORE PA TI HAJDE PROTIV “SVOG” NARODA A TO NI HITLER NIJE RADIO “SVOM” NARODU.KOJA SEGREGRACIJA “VLASTITOG”NARODA

cobre
cobre
1 godina prije

U Hrvatskoj niko ne rspravlja što je narod izišao na proteste već koliko ih je bilo kojeg su novinara mlatnuli(ako jesu neka su) i ko su vođe prosvjeda.SRAMOTA SRAMOTA