Published On: Pon, tra 17th, 2017

ČOVIĆ: Nema nikakvih ucjena. Odluke se moraju donositi odmah..

Član Predsjedništva BiH i lider HDZ BIH Dragan Čović najavio je da će nakon sutrašnje odluke Hrvatskog narodnog sabora, u narednih 15 dana biti pokrenute aktivnost u parlamentima na svim razinama u BiH da bi se živjelo bolje. Dodao je da zastoji zadnjih godinu dana u funkcioniranju partnerstva trebaju biti prevladani.

“Ja sam vječitit optimista. Učinit ću sve sa svoje strane da zaštitim dostojanstvo čovjeka u BiH, da osiguram apsolutnu jednakopravnost Hrvata, Bošnjaka i Srba na svakom koraku BiH i da se u BiH živi bolje”, kaže Čović.

Dodaje da će se u narednih 15 dana intenzivirati stvari oko Izbornog zakona, ali i drugih tema na svim razinama. Na pitanje postoji li minimun dogovora s partnerima vezano za Izborni zakon, prvenstveno sa SDA, Čović je odgovorio da su se dogovarali godinu i pol dana pričajući kako su se dogovorili oko Mostara, pa nije bilo izbora.

“Pa bi sada trebali govoriti kako smo se dogovorili oko odluka Ustavnog suda BiH kada je u pitanju konstitutivnost naroda što znači Domovi naroda, članovi Predsjedništva. Imali smo jedinu zavidnu razinu suglasja, a onda smo počeli demantirati da smo se dogovarali. Da se više ne bi lagali i iznosili različite stavove u javnosti u parlamentu ćemo pričati o tome”, rekao je Čović.

On je za kraj kazao da ne postoji nikakvo ucjenjivanje, ali da je jedina ucjena koju HDZ stavlja na teret svima ta da se odluke donose odmah, a ne za 6 ili 12 mjeseci./Fena/