Published On: Čet, stu 14th, 2019

ČOVIĆ NAKON SASTANKA S IZETBEGOVIĆEM: Nadam se da do kraja idućeg tjedna možemo ponuditi rješenja

Izaslanstva Stranke demokratske akcije (SDA) i HDZBiH – dr. Vjekoslav Čamber, predvođene stranačkim liderima razgovarala su danas u Sarajevu o Izbornom zakonu BiH.

Predsjednik HDZBiH – dr. Vjekoslav Čamber,  Dragan Čović je nakon sastanka kazao novinarima da su dogovorili da nastave proces traženja rješenja. Dodao je da predstavnici stranaka koji su zaduženi za to razgovaraju o tome.

– Vjerujem da ćemo napraviti jedan precizan plan kako da ove dvije stranke, nadam se do kraja idućeg tjedna, možemo ponuditi neka rješenja, kao jedan zajednički sadržatelj našeg rada, pa da onda eventualno uključimo sve druge koje treba uključiti da bi eventualno ovakav zakon dobio svoje promjene u Zastupničkom domu PSBiH – kazao je Čović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kazao da su zadali sebi rok od dva tjedna da pokušaju napraviti neki okvir za rješenje implementacije odluka dvaju sudova, Suda u Strasbourgu i Ustavnog suda BiH.

– Cijenimo da ima šanse da se postigne dogovor. Kada napravimo jedan orijentacijski okvir, tada ćemo uključiti i koalicijske partnere – SBB i DF. Ja sam tako dogovorio s njihovim predsjednicima da prvo napravimo jedan okvir, dinamički plan. Zatim, ako uspijemo s njima postići dogovor, a mislim da ima šanse, onda bi to sve išlo dalje kroz proceduru unutar Parlamentarne skupštine – naveo je Izetbegović.

Napomena: Nakon što su u HDZBIH shvatili da nemaju hrabrosti smjeniti ministra Platforme iz HSP-a BIH Vjekoslava Čambera, čija je Vlada rasplakala mnogu hrvatsku majku i hrvatskog vojnika, HDZBIH jučer je, sukladno “Hrvatskom odgovoru” , baš onako kako je obećao svom vijernom glasačkom tijelu, koje je sve tanašnije i zgodnije, promijenio ime u HDZBIH dr.Vjekoslav Čamber. Čestitamo!

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare