Published On: Mon, Aug 10th, 2015

ČOVIĆ: Morat ćemo razgovarati sa Radončićem

-SBB je u sadašnjoj konstelaciji mogao biti konstruktivan partner koji će podržati europske procese, koje smo nakon dugog niza godina uz svesrdnu potporu naših europskih partnera konačno otkočili, izjavio je predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr Dragan Čović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Čović je u opširnom intervju sarajevskom portalu Klix kazao kako bi ulazak SBB-a u vlast ojačao već postojeći legitimitet Vlade Federacije, ali i Vijeća ministara i osigurao parlamentarnu potporu vladajućoj koaliciji bez koje nije moguće provoditi zacrtane reforme.
-Mešutim, odnosi SDA i SBB-a su složeni i imaju izraženu personalnu dimenziju. Kako sada stvari stoje, očito je da izbor SDA ide u drugom smjeru budući da je ovih dana potpisan sporazuma s nekoliko manjih stranaka. Nova većina sastavljena uz pomoć manjinskih stranaka je tijesna i zahtijevat će mnogo energije da bude funkcionalna, osobito jer nas iskustva iz prethodnog razdoblja tjeraju da budemo obazrivi. U tom smislu mi ćemo morati razgovarati i s onim strankama koje su ostale u opoziciji, a prije svega sa SBB-om i Fahrudinom Radončićem