Published On: Thu, Jun 8th, 2017

Čović: Koncert je jedan u u nizu glazbenih događaja i ništa više

Ako jedan koncert može predstavljati udar na državu, onda se svi trebamo zabrinuti za BiH

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je u četvrtak u Mostaru sjednicu na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, a razmatran je Nacrt zakona o javnom RTV servisu na hrvatskom jeziku.

Nakon sjednice predsjednik HNS-a Dragan Čović novinarima je rekao kako je daleko do izbora da bi se njima bavili te da se treba posvetiti reformskim, socijalno-ekonomskim aktivnostima i stvoriti preduvjete da do kraja godina BiH dobije kandidatski status.

Što se tiče Nacrta zakona o javnom RTV servisu, Čović je rekao kako bi se on trebao naći u parlamentarnoj proceduri do kraja ovoga mjeseca, prenosi Fena

– Tekst je sagledan i vraćen odborima HNS-a koji će slično, kao i prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, biti stavljen u parlamentarnu proceduru do kraja mjeseca – kazao je Čović.

Na novinarski upit o postojanju parlamentarne većine, Čović je ponovio kako ta većina ne postoji.

– Parlamentarne većine nemamo, što je jasno i što se vidjelo na razini Federacije BiH i u Parlamentu BiH – kazao je Čović.

Komentirajući večerašnji koncert haškim uznicima i potpori hrvatskim braniteljima na kojem će, uz ostalo, nastupiti i Marko Perković Thompson, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović kazao je da “ako jedan koncert može predstavljati udar na državu, onda se svi trebamo zabrinuti za BiH.

Dodao je kako koncert doživljava kao jedan u nizu glazbenih događaja i ništa više, a za sve one koji su mu pokušali dati drugi ton, nema komentara.