Published On: Thu, Dec 12th, 2013

Čović: Istraga Tužiteljstva služi za zastrašivanje, ne obazirem se na to

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da je istraga Tužteljstva BiH zbog neprovođenja odluke ‘Sejdić-Finci’ način da se ‘netko zastraši i podlegne pritisku’, ističući da se on na te stvari ne obazire.

Navodeći da nema komentara o toj istrazi, Čović je naglasio da je HDZ BiH zagovornik snažne BiH, koja ima euroatlantsku budućnost, te da neće dopustiti da hrvatski narod bude manjina.

“Ne možemo prihvatiti da dođe do izmjena Ustava, Izbornog zakona i uvođenja novog ustavnog zakona koji bi regulirao ovu oblast, a da ne osiguramo jednakost za sva tri naroda kada je riječ o izboru članova Predsjedništva i Doma naroda”, rekao je Čović za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, u protekle tri godine sve je bilo napravljeno tako da propadne i netko je svjesno to uradio da bi se na svim nivoima u BiH napravio košmar.

Čović je istaknuo da su Bošnjaci pokušali “grubu igru” i da su odgovorni za sadašnje stanje, dodajući da je sve napravljeno s ciljem da se izazove kaos, koji se još kontrolira iz centara u Sarajevu.

Odgovarajući na pitanje kako će se HDZ BiH opredijeliti prema proračunu BiH za sljedeću godinu, Čović je najavio da će ova stranka glasati za usvajanje proračuna ako bude ispoštovano ono što je definirano u proračunskim okvirima, kao i da se mora voditi računa o zaduženosti, te spriječiti naglašeni politički interesi nekih stranaka u vezi s proračunom.