ČOVIĆ: Inzistiramo na izmjenama upravljačkih struktura u hrvatskim firmama kao i u Razvojnoj banci

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović upozorio je da se više od stotinu građana BiH nalazi po ratištima u svijetu i da svojim povratkom stvaraju i mogući ambijent za nove terorističke aktivnosti.

Čović je naveo da je situacija kada je riječ o terorizmu izuzetno složena, nerijetko zabrinjavajuća, i da se u BiH mora biti svjesno i ambijenta u svijetu.

Govoreći o sigurnosnom aspektu u vezi sa posjetom pape Franje BiH, Čović je istaknuo da je siguran da će sve agencije koje se bave policijskom i obavještajno-sigurnosnom aktivnošću raditi svoj posao krajnje profesionalno i da neće biti bilo kakvih problema.

On je za “Nezavisne novine” rekao da se svi trebaju potruditi da slika BiH koja će ići u svijet bude primjerena potrebama BiH i njenih ljudi, ali i samog tog događaja.

Kada je riječ o odnosima unutar Federacije BiH, Čović, koji je predsjednik HDZ-a BiH, naveo je da su federalni partneri zapali u krizu nakon što se vremenom odustajalo od dogovorenih rješenja, od kojih su neka izmjene Zakona o državnim službenicima i promjene nadzornih odbora u ključnim poduzećima.

On je podsjetio da je dogovorena hitna izmjena Zakona o državnim službenicima kako bi mogli biti raspisani natječaji za sve pomoćnike ministara na svim razinama, za sve tajnike u ministarstvima i svim direkcijama u kojima to nije riješeno na mandatno razdoblje.

Čović je dodao da se vremenom, neshvatljivo, odustajalo od takvih rješenja.

On je naveo da je HDZ inzistirao na izmjenama i upravljačkih struktura, i to da se prioritetno uradi u firmama kao što su “Eronet”, “Aluminij”, “EP Herceg Bosne”, “Razvojna banka”, “Hrvatske pošte”.

“Iako smo više puta imali dogovor kako ćemo to ključno pitanje riješiti, već na prvoj sjednici Vlade FBiH netko se sjetio da tu točku skine sa dnevnog reda”, podsjetio je Čović

more recommended stories