Published On: Čet, ruj 30th, 2021

ČOVIĆ I PLENKOVIĆ: Legitimno predstavljanje je temelj funkcionalnosti i stabilnosti BiH

Danas je u Odžaku održan sastanak izaslanstva dviju sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HDZ-a RH. Izaslanstva su predvodili predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Na sastanku kojem su nazočili dužnosnici sa svih razina vlasti, razgovarano je o aktualno političkoj situaciji u BiH i RH i suradnji dvije sestrinske stranke.

Na sastanku je izraženo uvjerenje kako će se doći do rješenja koji će osigurati ravnopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskog naroda u institucijama vlasti na svim razinama u BiH uz izmjene izbornog zakona i ograničenih ustavnih izmjena.

Izabrani dužnosnici u Predsjedništvu BiH i Domu naroda moraju imati legitimitet i potporu hrvatskog naroda, što je ključna pretpostavka za jačanje BiH, države tri jednakopravna konstitutivna naroda, naglašeno je.

Iskazano je uvjerenje kako će se rješenje dogovoriti do kraja ove godine, kako bi i BiH ubrzano rješavala 14 ključnih prioriteta i socio-ekonomske reforme na europskom putu.

 

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
eagle
eagle
10 mjeseci prije

kuku lele šta se ovo muti protiv rvata i ameri ljuti//a ni švaba ne voli nas više pa nam ljakse iz laktaša piše//ne podaj se ercegbosno mila dok je rusa ti ćeš biti silna//nek rajvosa svojim putem hodi a tvoj puk ka dablinu hodi

Toni
Toni
Šta ti kažeš na ovo?  eagle
10 mjeseci prije

Ne smeta Herceg Bosni ljakse iz Laktaša, nego ljakse iz Sarajeva.
Inače nije ti loš deseterac.

Phoenix
Phoenix
10 mjeseci prije

I Legitimni doso da vidi Most

Andrijica Simic
Andrijica Simic
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
10 mjeseci prije

a đe je bio prvi gradžanin

Toni
Toni
10 mjeseci prije

Naravno. Drugačije ne može.