Published On: Ned, lip 17th, 2012

Čović i Lagumdžija potpisali sporazum. Čović: Sutra krećemo, imamo podršku 65 ili 66 zastupnika

Predsjednici SDP-a BiH i HDZ-a, Zlatko Lagumdžija i Dragan Čović, potpisali su u nedjelju u Sarajevu dva dokumenta koji potvrđuju opredijeljenost ovih stranaka za međusobnu suradnju na svim razinama vlasti u razdoblju 2012.-1214. godine, te definiraju prioritete djelovanja Vlade i parlamentarne većine na razini Federacije BiH.

Rezultat je ovo dvosatnog sastanka lidera SDP-a BiH i HDZ-a, te glavnog tajnika SDP BiH Nermina Nikšića i potpredsjednika HDZ-a Marinka Čavare.

Lagumdžija je istakao da će ove dvije stranke već sutra poduzeti korake koji će dovesti do rekonstrukcije vlada na svim razinama, odnosno tamo gdje SDP i HDZ imaju većinu.

– Sljedećeg tjedna će naša povjerenstva dodatno raditi na usuglašavanju stavova o presudi Sejdić-Finci tako da 27. lipnja u Bruxelles odemo sa usuglašenim stavom i načelima rješavanja ove presude, kazao je Lagumdžija.

HDZ i SDP će u čitav proces uključiti i svoje partnere, a lideri stranaka su istakli da imaju evidentnu parlamentarnu većinu za rekonstrukciju Vlade Federacije BiH.

– Uvjeren sam da ćemo čitav proces završiti u sljedeća dva tjedna, precizirao je Lagumdžija.

Čović je pojasnio da od sutra počinje s radom nova parlamentarna većina.

– Siguran sam da ćemo imati 65 ili 66 zastupnika u Zastupničkom domu Federacije BiH, kazao je.

Ponovio je da HSP i NSRZB u kvoti hrvatskih glasova ne mogu biti zastupljeni

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare