Published On: Čet, lis 30th, 2014

Čović i Izetbegović se sastali u Konjicu i započeli razgovore oko formiranja vlasti

covic_izetbegovicPredsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i lider SDA Bakir Izetbegović, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH, sastali su se jučer kasno poslijepodne na području Konjica. Dok su novinari dvojicu visokih dužnosnika tražili po Mostaru, njih dvojica susrela su se “na pola puta”, u Konjicu.

Avaz izvještava kako je sastanak trajao oko sat i pol, a razgovaralo se o načinu rada dvije potencijalno partnerske stranke u budućnosti. Bakiru Izetbegoviću poručeno je kako ”HDZ BiH u pet hrvatskih županija može sve brzo završiti”.

– Ako Izetbegović slično može uraditi u pet županija s bošnjačkom većinom te pronaći partnere, onda možemo relativno brzo formirati vlasti. Čelnik HDZ-a BiH poručio je da i lider SNSD-a na sličan način može već do kraja studenog formirati vlast u Republici Srpskoj, rekao je izvor iz HDZ-a BiH.

Čović je, kako tvrdi Avaz, iznio Izetbegoviću stav kako HDZ BiH s partnerima iz HNS-a ima kapacitet za vlast na svim razinama, posebno u županijama s hrvatskom većinom.

Dogovoreno je kako će sredinom idućeg tjedna biti organiziran sastanak delegacija sačinjenih od četiri do pet dužnosnika iz obje stranke. Tad će se razgovarati o programskim i koalicijskim detaljima.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare