Petak, 21 lipnja, 2024

ČOVIĆ: Federalizacija BiH je nužna. Ona znači veliko “DA” Bosni i Hercegovini kao trajnoj kategoriji…

Must Read

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Dragan Čović izjavio je da je federalizacija BiH nužna, jer je postojeće stanje neodrživo a centralistička politika dovela je zemlju do usijanja i jačanja separatističkih ideja. Čović u intervjuu za BHRT ističe da više nije potrebno da dolaze stranci i upozoravaju kako je BiH trenutno nefunkcionalna, neupravljiva, neracionalna.

Zalaganje za federalizaciju, kaže Čović, ne znači razbijanje BiH kako to neki shvaćaju nego upravo njeno jačanje, budući da je feederalizacija zemlje srednji put između unitarizma i separatizma. Federalizacijom bi se smanjili nacionalizmi, zemlja bi po prvi put bila politički i dobila bi snažan poticaj od Europske unije da krene ka eurointegracijama. Ovakva ne može nikud nego stajati u mjestu.

– Mi u HDZ-u i HNS-u snažno zagovaramo Bosnu i Hercegovinu, stalno napominjemo da je to naša domovina. Ali, želimo je urediti po mjeri čovjeka i konstitutivnih naroda, želimo joj dati jednu demokratičnost, slobodu za svakog pojedinca koji tu želi živjeti. Naravno, želimo europski put za BiH u kojoj će se živjeti, a ne iz nje odlaziti, kazao je Čović, kako prenosi Dnevnik.ba.

Prema riječima Čovića, razbijači BiH su oni koji su željeli uništiti Hrvate kao politički narod te da su oni bili najjači u protekle četiri godine, jer su se pokušali poigravati s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda.

Čović je, objašnjavajući prijedlog o hrvatskoj izbornoj jedinici u Federaciji rekao da je to virtualni projekt koji nema granica i traje samo jedan dan.

Čović kaže da ne vidi zašto bi netko tko voli BiH imao nešto protiv toga. Svaka je izborna jedinica multietnička, pa će biti i ta, kazao je Čović. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -