ČOVIĆ: Dom naroda poslat će drugačiju poruku od Zastupničkog, Pelješki most je u interesu BiH i treba ga graditi


Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović nazočio je otvaranju novoizgrađene transformatorske stanice Čitluk 2, a jedna od neizbježnih tema bio je i Pelješki most. Čović je kazao da je Pelješki most u interesu BiH i da nema nikakvih prepreka za njegovu izgradnju.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH jučer se usprotivio izgradnji Pelješkog mosta i to usvajanjam Deklaracije koju je predložila SDA, a podržale bošnjačke stranke i SDS. Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović tvrdi da će Dom naroda poslati drugačiju poruku, prenosi Klix.ba.

“Nema razloga da pričamo o Pelješkom mostu jer je udaljen 1.000 kilometara, a još manje da ja komentiram što Parlamentarna skupština BiH ili njen djelić radi. Vrlo brzo ćemo, u skladu s praksom BiH, dobiti drugačiju poruku iz Doma naroda i to ćemo nastaviti tako dok ne dođemo pameti i ne počnemo raditi u interesu BiH. Pelješki most je interes BiH i treba ga što prije graditi da rasteretimo naš Neum i da olakšamo dolazak turista u Neum te da osiguramo razvoj cijele BiH i jačamo susjedske odnose. Nema nikakvih smetnji da se most završi. Bojim se da smo različitim komentarima već napravili dovoljno štete”, kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović./HMS/