Published On: Sri, stu 17th, 2021

ČOVIĆ: Do kraja godine završit ćemo izmjene Izbornog zakona, sankcije nikada nisu bile rješenje

Sankcije nikada nisu bile rješenje i siguran sam da neće biti nešto na stolu dok se mi dogovaramo, kazao je u srijedu u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, komentirajući najavljene sankcije SAD-a i Europske unije bh. političarima.

Razgovori koji se vode i koji su se vodili bili su intenzivni, a u narednih petnaestak dana bit će ih na desetke s različitih strana svijeta. No, jasno je dano do znanja da se mi moramo dogovoriti, primarno u FBiH odnosno približiti odnose i vratiti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka. To je ključni zadatak HDZ-a BiH i onoga što ja predstavljam u HDZ-u putem HNS-a, a jednako tako vjerujem i kolege iz SDA i drugih bošnjačkih stranaka u BiH – kazao je Čović novinarima, ustvrdivši kako je siguran da neće biti sankcija dok traju dogovori.

Uvjeren je kako će uskoro, tj. do kraja ove godine u Parlamentu završiti izmjene Izbornoga zakona BiH kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda kad je u pitanju Predsjedništvo BiH i Dom naroda FBiH.

Mislim da bismo time riješili sve blokade i ono što imamo kao politički problem – ocijenio je Čović./HMS/

guest
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
djuro
djuro
21 dana prije

Propade prilika za entitet

Bollero
Bollero
Odgovori   djuro
21 dana prije

Draganče nam opet laže, ali, navikli smo mi već 🙁 …

HR-HB
HR-HB
Odgovori   Bollero
21 dana prije

Kako? Reka je do kraja treceg miseca, pa petog, pa povelikoj gospi, pa desetog i sad do Bozica!!! Bice digod. Strpljen, spasen.
Triba se jednostavno povuc iz pregovora. Nemo izbora i gotovo

Bollero
Bollero
Odgovori   HR-HB
21 dana prije

Baš tako! Sarajevskim islamistima, Erdoganu i erodoganovim američkim lobistima i plaćenicima dostaviti listu hrvatskih zahtjeva i, take it or leave it – što bi rekli oni šupci Ameri! Ako ne prihvate – Allahimanet i izbori i država za sva vremena!

Bollero
Bollero
Odgovori   Bollero
21 dana prije

Što si prodo vjeru za večeru-peksijanu ? Kradljivac nickova, peksijan predlaže Hrvatima? Smeće si.

Boss
Boss
21 dana prije

Promjene mozda, ali samo ako oduzmu mogucnost da iko vrsi blokade. Prvo treba odblokirati drzavni Parlament da bi bilo kakve promjene mogle da udju u raspravu. Dalje etnicke podjele ne dolaze u obzir (nema vecinske podrske koja je potrebna u demokratiji).

Džafer
Džafer
Odgovori   Boss
21 dana prije

Ništa možda, samo promjene pod numero uno. Ništa ti ne znači većina, u situaciji blokada. Jer većina nemere raditi. Čini se da vam treba to i nacrtati.
Ali samo polahko, da vidiš što čine ekonomske sancije. Kada guzza ogladni, zvati ćete da se sjedne.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
21 dana prije

čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović čović

Pero
Pero
Odgovori   Vacca the mljac
21 dana prije

WTF??

Vodostaj
Vodostaj
Odgovori   Vacca the mljac
21 dana prije

Pero te je pitao WTF?? Pero na žalost ne zna da je Vacca divni duhoviti intelegentni komentator na Poskoku (mada se ja lično često ne slažem sa Vaccinim komentarima). So, welcome back Vacca!

Bollero
Bollero
Odgovori   Vodostaj
21 dana prije

Ovo mu je bilo plaho duhovito 😎 , iako – može to i dekiku bolje…

Bojan
Bojan
21 dana prije

Promjena izbornog zakona nešto znači ako je to samo jedan od koraka ka suverenitetu Hrvata u BiH. Ako ostane samo na tome ništa se neće promjeniti. Bakir je u međuvremenu stvorio paradržavu i kontroliše sve institucije. Bakir može podnjeti apelaciju ustavnom sudu po bilo kom pitanju i oni će presuditi po njegovoj želji.

Miro
Miro
Odgovori   Bojan
21 dana prije

Uuuh u pravu si Bojane.

tutu
tutu
21 dana prije

Isti covjek ista recenica vec 12 godina!

Miro
Miro
Odgovori   tutu
21 dana prije

Lako objasniti: papa – Njemačka – Hrvatska – Čović ili HB! Sve jasno. Eno dodik reče jučer o raspravi o domicilnosti islama u BiH, tj ugovoru između iz i bih. Taj ugovor sa državom bih već ima SPC I Vatikan. Za Hrvate, tj katolike Vatikan je potpisao ugovor sa bih.

Last edited 21 dana prije by Miro
Miro
Miro
Odgovori   Miro
21 dana prije

Tako ne optužujte Čovića. On radi šta mu ona gore linija naredi Vatikan- Njemačka- Hrvatska. Sve jasno.

HR-HB
HR-HB
Odgovori   tutu
21 dana prije

Pa čovke je Uvik u nekoj nadi, optimizmu, sigurnosti, uvjerenju. I tako prođe zivot uz čovketova sr…. Ko mu vise poviruje, taj je neprijatelj HR naroda. PLJUC 2X

sim
sim
21 dana prije

Navedite mi samo jednu pozitivnu stvar koju je ovaj (inace Akademik i “dobrocinitelj – iz franjevacke perspektive”) najveci LUZER u Hrvata na ovim prostorima od kad slovi ime HRVAT – za HRVATSKI NAROD U BiH URADIO …

Džafer
Džafer
21 dana prije

Uvjeren je kako će uskoro”
Zar ovu rečenicu nisam prvi put čuo prije 15 ili 20 godina iz istih usta ?
Ma ćeeraj više sa vidikovca, ti i tvoje uvjerenje.