Published On: Pet, ruj 23rd, 2022

ĆOSIĆ: Dom naroda je crta obrane. Neće proći nikakvi nametnuti zakoni i nećemo biti manjina u našoj domovini BiH

Predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH sinoć je u Posušju započeo himnom hrvatskog naroda “Lijepom našom”. Sve nazočne, posebno Borjanu Krišto, zajedničku kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića u ime domaćina pozdravio je Zvonimir Širić, dopredsjednik OO HDZ BiH Posušje i kandidat na listi za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH i nositelj županijske liste za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke istaknuo je kako je općina Posušje prepoznata kao povoljna za domaća i strana ulaganja, a županija kao najrazvijanija županija u Federaciji, čemu doprinosi i općina Posušje i njeno gospodarstvo.

„Iz županije dajemo svoje predstavnike u Dom naroda, a Dom naroda je crta obrane. Dok imamo odgovorne i legitimne ljude u tom Domu, neće proći nikakvi nametnuti zakoni i nećemo biti manjina u našoj domovini BiH“, istaknuo je Ćosić.

Stanko Musa, nositelj liste za Parlament Federacije BiH u svome govoru je istaknuo važnost razvijanja i jačanja gospodarstva i podizanja životnog standarda.

-Osnovni preduvjet održivog gospodarskog rasta i razvoja je kvalitetna i usklađena poduzetnička politika koja jača konkurentnost i potiče poslovno okruženje, a sve u konačnici dovodi do jačanja gospodarstva i podizanja životnog standarda. HDZ BiH razvija instrumente i pozitivno ozračje za razvoj poduzetništva mladih. Svjesni smo činjenice da je ulaganje u mlade ljude, mlade obitelji i djecu, ulaganje u gospodarski rast zemlje. Zalažemo se za život po mjeri čovjeka koji može raditi i živjeti od svog rada, zalažemo se ostanak i opstanak na ovim prostorima“, poručio je Musa.

Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH govorila je o Programu HDZ-a BiH i HNS-a za ove izbore koji je koncipiran na nužnim promjenama u društvu, te je zbog toga i Program nazvan Stvaramo promjene za budućnost.

„Svjesni smo da izbore prate politički procesi koji će odrediti kakva će biti budućnost BiH, stoga, izbor koji pravimo 2. listopada nije izbor za nas kandidate i za naše liste. 2. listopada izbor je glasa Hrvata u kakvoj BiH želimo živjeti. Glas 2. listopada je poruka, da želimo BiH u kojoj postoji puna ravnopravnost konstitutivnih naroda i svih drugih koji u njoj žive, a ne diskriminacija. Glas 2. listopada je poruka da želimo BiH u kojoj stvaramo gospodarski rast, u kojoj ćemo naše mlade zadržavati a ne rastjerivati. Da želimo naše gradove i općine koje će štitit naše obitelji, kao vi ovdje u Posušju, kako bi ih demografski izgrađivali, a ne osiromašivali. Da želimo takvu BiH u kojoj je vladavina prava mehanizam zaštite i naših individualnih prava i imovine a ne otimačine. Da želimo takvu sigurnu i stabilnu BiH koja će svojim vanjskim politikama svakim danom biti bliže euroatlantskoj obitelji, a ne da iracionalnim politikama kakvim danas svjedočimo svakim danom sve od nje dalja. Takva BiH je jednimo moguća u kojoj sudjeluju legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda“, poručila je Filipović.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH govorila je o značaju ovih Općih izbora za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

„Hrvatski narodni sabor BiH se odlučio na samo jednog kandidata zbog neizmjenjenih izbornih pravila, zbog toga što se u Federaciji biraju dva člana Predsjedništva BiH i što bošnjački narod zbog svoje brojnosti uvijek ima priliku izbarati po postojećim pravilima dva kandidata. To se do sada jasno pokazalo tri puta, uzurpirajući poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ovaj put HNS BiH je jednoglasno odlučio da ide s jednim kandidatom, samo na način da pošalje poruku tim politikama koje promišljaju budućnost BiH, da smo hrvatski narod treba odlučiti svojom većinskom voljom tko će biti hrvatski član Predsjedništva BiH“, kazala je Krišto.

„BiH je definirana kao domovina tri konstitutivna naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba, nepravdeno podjeljena na dva entiteta, uz to imamo stalne nasrtaje na naša Ustavom zajamčena prava, prava konstitutivnog naroda. Samo rješenja na principu ustavne jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda, mogu biti jamstvo opstojnosti, sigurnosti i europske budućnosti BiH. Važno političko pitanje, koje se naslanja na Ustav je Izborni zakon. Promjene Izbornog zakona se moraju dogoditi, baš kao što je kazala i presuda Ustavnog suda BiH. Hrvatski narod svojom većinskom voljom mora odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna prava, u Predsjedništvu BiH i domovima naroda“, poručila je Krišto.

Za kraj je Krišto istaknula kako bi Hrvati ostvarili sve programske i vanjskopolitičke ciljeve, 2. listopada moraju pokazati svoju odgovornost, izaći na izbore i izabrati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama.

„Samo tako možemo izboriti svoju ustavnu jednakopravnot i izboriti se za kvalitetniji život svakog čovjeka na ovom prostoru i na prostoru cijele BiH. Volim ovu zemlju, ovo je i moja domovina, domovina hrvatskog naroda“, kazala je Krišto zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i pozvala sve da zajedništvom 2. listopada dođemo do pobjede, prenosi HMS.ba

guest
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
11 dana prije

Drugim rječima, nastavljamo karati po,tur,ad..

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
11 dana prije

da ipak ne prećeruješ

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
11 dana prije

Izmete ghovno retadirano ti bi mogao kod popa sime da nam ga svima popusis u pusinama.

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 dana prije

Šačire pot, ure osune, ćeno smrdljivo je,bo ti posranik muha, med mater.

Mujko MAČEK
Mujko MAČEK
11 dana prije

Jednakopravnost tražite PORVACENI skutori u genocidnoj TVOREVINI RS koju ste pravili po nalogu KRIVOUSTOG DUDEKA NJOFRE konjusara MAČEKOVCA….čuj dijasporaca susjednih zemalja, čuj mu himne a domovina BOSNA….sastavni si koliko te ima…koja je logika DA JEDAN PORVACENI BOŠNJO KATOLIK VRIJEDI 5 BOSNJAKA MUSLIMANA…SABERITE SE …NEMA PARFEM..PRVO SAFUN…

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  Mujko MAČEK
11 dana prije

izludit ćeš ,diši duboko 😁

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Mujko MAČEK
10 dana prije

Jel stvarno vi osune, ćena potu, rčena gamad mislite10 000 000 Hrvata I Srba da će te uništiti I napraviti dzamahrhiJUHU u srcu Evrope ….pa vi NISTE normalni, VI STE NAŠ KRŠĆANSKI OTPAD KUKAVNO POTU,RE BEZ IMENA…VI NE POSTOJITE…VI STE SAMO JEDNA ” OSUNE, ĆENA UDRUGA EVROPLJANA “”.

Bo Hr
Bo Hr
11 dana prije

Problem je sto HDZ Hrvati u BiH nikad nisu prihvatili BiH kao njihovu domovinu, nego samo tu dvolicnjcku frzu koristli da mogu odrzati svoj kolonijalni odnos u BiH i oteti od BiH sta god mogu sa istom nadom kao i Dodikovi Srbi da ce neki svjetski problem dat im sansu da rasture BiH. Sa fizickim skoro nestankom Hrvata u BiH nastala je panika i otvorili su sve karte. Nista vise ne kriju iako jos povremeno koriste floskule o domovini BiH.

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  Bo Hr
11 dana prije

vi gdje god ste u većini sve vam prljavo pogledaj samo rijeke kroz Bosnu, sramota i ti bi o domovini Bosni kojoj domovini smeća ,šuti sramoto ,gurbetu

Mujko MAČEK
Mujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
11 dana prije

BLENTAVE aljine BOSNJE dozvolili da Široki brig i skutorija dovlaci smeće u Mostar

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujko MAČEK
11 dana prije

To je vaš biznis ne dovoze đaba svaki kamion se plaća.

Istočna ba. lija
Istočna ba. lija
Šta ti kažeš na ovo?  Mujko MAČEK
10 dana prije

Istočni mostarac, plan nam je da vas smeće zatrpamo smećem. Imaš li da jedeš stoko ba li. jska?

Bo Hr
Bo Hr
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
11 dana prije

Jesi li pročitao napisano? Ako jesi, hajde samo jednom u svom promašenom, izdajničkom životu budi pravedan i priznaj da je svaka riječ iz teksta ni manje ni više nego gola istina.
Eto, samo jednom pokušaj biti insan.

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  Bo Hr
11 dana prije

insan? šta ti je to?

Bo Hr
Bo Hr
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
10 dana prije

Eto, vidiš kakav si. Nema u tebi insana ni prije podne, a bome ni poslijepodne.
Znaš li, izdajniče roda svoga, ko je bio slavoljub bošnjak? Znaš, itekako znaš.
Jesi li pročitao nj. djelo “zemljopis i poviestnica bosne”?
Naravno da nisi, izdajniče. Bosanska bukva mrzi edukaciju. Daj mu kakvih mitova i usmenih predaja izvedenih iz bajki.
Jesi li barem pročitao tekst sa ovog izdajničkog portala gdje stoji zapisano kako su, što se tiče genetike, Bošnjaci veći hrvati od hrvata iz hrvatske?
Tebe ne zanima nauka. Daj bajke.
Otkud isti, tzv. evropski gen(jedna haplogrupa) kod većine Bošnjaka, ogromne većine Hercegovaca u koju ste uključeni i vi izdajnici koji se nazivate hrvatima, te kod većine dalmoša koji žive na prostoru tzv. stare, tvrtkove Bosne?
Znaš li da 70% hrvata iz hrvatske ne nosi taj gen?
Znaš li da su se do sredine XIX stoljeća vodeći katolički mislioci Bosne i Hercegovine borili protiv toga da ih se naziva hrvatima?
Znaš, itekako znaš.
Meni pričaš o izdaji, Bosnu nazivaš otadžbinom, a intonira se himna susjeda i maše se tuđim zastavama.
Nema razlike između tebe izdajnika i izdajnika iz Sarajeva koji mašu turskim zastavama.
Gdje ti je ljiljan, inače simbol ovih krajeva u zadnjih 4000 godina kojeg su kasnije kršćanski vladari preuzeli od ilira?
Ako su Kotromanići hrvati, kako ih lažno želite predstaviti, gdje ti je ljiljan?
Ako srbi tvrde da su Kotromanići bili srbi, gdje im je ljiljan?
Odrekli se, izdajnici. Oni uzeli komšijsko, a vi susjedno.
I ti znaš da je tako.
U dubini svoje izdajničke, prodane duše znaš da je tako.
Al valja biti insan pa priznati, a vi to niste.
Previše vrijedi ta putovnica, zar ne?
Prodali naciju za večeru. Pa neka ti je prijatno, izdajniče.
Valja živjeti sa činjenicom da te hrvat iz Zg nikad neće prihvatiti za hrvata.
Nacija za večeru!
Kad vas povuče krv pa u po’ Zg zaigrate kolo, zagrepčani se zgražavaju.
I ti i ja znamo šta pišu i govore, zar ne?
Zanimljivo da dalmošama ne smeta. Njihova omladina dolazi u Hercegovinu na zabave, druže se, ponašaju isto kao vi. Tradicija, način razmišljanja, ponašanje…
Sve isto.
Jesi li se ikada zapitao zašto?
Genetika kao precizna nauka dala je odgovor zašto.
Nacija za večeru!
I još jednom: neka ti je uzdravlje, izdajniče.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bo Hr
11 dana prije

A šta je to istina kod vas.

Bo Hr
Bo Hr
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 dana prije

Nema tu vas i nas. Istina je jedna i čitaš je u mojim upisima.
Ono što vi radite je laž. Laž kojom se filujete od malih nogu.
Sjećaš li se malog Ante iz zapadnog dijela Mostara?
Kad su ga pitali ima li razlike u izgledu između hrvata i Bošnjaka, odgovorio je da ima. kako je prepoznaje? Rekao je da su Bošnjaci tamniji.
Ja sam se zastidio u tom momentu. Stidio sam se njegovih roditelja i okruženja koje ga odgaja.
Eto, to je vaša “istina”

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Bo Hr
10 dana prije

Kuš osune, ćena potu, rčena spodobo…ko će s tobom raspravljati…..SIKTER NA 17 %.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bo Hr
11 dana prije

Prićaš gluposti znaš li ti koliko smo mi propatili u vrjeme turskog zuluma ,ipak nismo htjeli izdat svoju domovinu i preć na islam kao tvoji preci i ti mi sad prićaš kako nevolim svoju domovinu nebrini volim je i nećeš je imat bez mog naroda.Kad sam je ja branio tisi govorio da to nije tvoj rat a ja je nevolim.

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 dana prije

💪

Bo Hr
Bo Hr
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
10 dana prije

To što pišeš je laž koja se lako može oboriti koristeći čak i hrvatske izvore.
Prvo, ono lako povjerljivo jeste to da je islam stigao na naše prostore čak i prije osmanlija. Da je bilo prelazaka u novu vjeru zbog nekih pogodnosti, definitivno jeste, ali ne kod većine.
Jer da je tako, ostavili bi ga nakon povlačenja okupatora.
Drugo, islam je vjera i kao takva stvar svakog pojedinca.
Mislim da je glupo pričati o tome.
Danas imaš Matu iz Zg koji pređe na islam. Imaš i mitra iz Bg, baš kao što imaš muhameda iz neke arapske zemlje koji pređe na katoličanstvo.
Koga briga?! Dok ne nameće meni, nemam problema s time.

Imali problema sa okupatorom? Imali smo i mi. To je imperija i imperije su takve.
Rimska imperija je radila istu stvar.
Koliko je uglednih Bošnjaka pogubljeno jer su pričali protiv okupatora? Bezbroj, zar ne?!
Bitno je da ste zadržali tzv. evropski gen tj. haplogrupu karakterističnu za evropu.
Ustvari ste vi hercegovci sa 70% te grupe ustvari najčišći evropljani.
Prije tog genetskog istraživanja, vladalo je mišljenje da su to skandinavci.
Ako nisi znao, evo prilike da naučiš.
Dokazano je da tvoji preci na ovim prostorima žive u kontinuitetu(!) zadnjih 11-15.000 godina.
Spominjao vas je porfirogenet u svom čuvenom djelu. Nazvao vas je neretvljani.

Bo Hr
Bo Hr
Šta ti kažeš na ovo?  Bo Hr
10 dana prije

I za kraj, jedan lijep citat.
“u Bosni postoji samo jedan narod a to su Bošnjaci, sa židovskom, romskom i nizamskom manjinom, te karavlasima koji su nekada davno došli iz srbije.”

Zemljopis i poviestnica Bosne, 1851. godina.
Autor Slavoljub Bošnjak(Ivan Franjo Jukić)

Ako neko želi da pročita to djelo i makne se od usmenih bajki i priča, evo link, pa neka pročita.
Da vidiš koliko su ti ćaća i dido bili hrvati, kao i to šta je dotični mislio o hrvatskom uticaju u Bosni.

https://www.digitale-sammlungen.de/de/view/bsb10787312?page=7

Izmetbegović
Izmetbegović
10 dana prije

Znamo da sve po,turi,ce znaju kršćanska prezimena svojih predaka, pa i kad se vratite na njih prepoznat ćemo vas jer ste specifično ruž,ni i lo,javih faca. Iseljavanje u tursku i maroko bi vam bilo najbolje..