Published On: Pon, sij. 29th, 2018

Cormack i Wigemark na sastanku s Komšićem razgovarali o izborima i Izbornom zakonu

Danas je u Sjedištu Demokratske fronte održan sastanak predsjednika DF-a Željka Komšića i suradnika s veleposlanicom SAD-a u Sarajevu Maureen Cormack i Larsom Gunnarom Wigemarkom, šefom Izaslanstva Europske unije u BiH i njihovim suradnicima.

Razgovaralo se o najnovijem razvoju situacije u Bosni i Hercegovini, a posebice o predstojećim izborima i Izbornom zakonu.

Što se Demokratske fronte tiče, i to je ovom prilikom jasno rečeno, svako rješenje koje nije u skladu sa aktualnim Ustavom Federacije je neprihvatljivo. Nova rješenja ne smiju voditi daljoj diskriminaciji građana Bosne i Hercegovine, već se moraju ispoštovati sve odluke, uključujući i presude Europskih sudova, prenosi N1.

Podržavamo nastojanja međunarodne zajednice da se nađe rješenje za izmjenu Izbornog zakona na principu da se svakom građaninu ove zemlje, na cijeloj njenoj teritoriji omogući aktivno i pasivno biračko pravo.

Stav DF-a je također da se izbori moraju održati ove godine u predviđenom roku, te da se, u tehničkom smislu sačine popravke izbornog zakonodavstva koje bi osigurale da oni prođu regularno i demokratski.

U tom smislu, Demokratska fronta će nastaviti rad na pronalaženju najboljih rješenja sa svim političkim i građanskim subjektima slične orijentacije kao i međunarodnom zajednicom kako bi se došlo do optimalnih rješenja.

Razgovori su protekli u vrlo otvorenoj atmosferi i nadati se kako će uskoro i polučiti konkretne rezultate”, priopćeno je iz Demokratske fronte.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer