Published On: Sri, stu 3rd, 2021

ČOLINA: Idemo vidjeti mlađe snage

Muška rukometna reprezentacija BiH odrađuje mini pripreme u Sarajevu, nakon tri treninga će odigrati i dvije kontrolne utakmice protiv Mađarske.

Sada je već izvjesno da će biti u jednom izmijenjenom sastavu, jer nedostaju iskusni Prce Terzić, Karačić, nema Pavlovića i Josipa Perića, pa će ovo biti prilika za pojedine mlađe igrače da se “oprobaju” protiv izuzetno kvalitetnog protivnika.

Istovremeno bismo mogli reći kako se polako počinje proces podmlađivanja reprezentacije koji će sasvim sisgurno krenuti nakon Europskog prvenstva naredne godine. Europsko prvenstvo se igra od 13. do 30. sječnja u Mađarskoj i Slovačkoj, reprezentacija BiH je u skupini E sa Španjolskom, Češkom i Švedskom.

“Plan je bio da imamo jednog starijeg i dva mlađa igrača na vanjskoj poziciji. Da probamo uključiti što više mladih igrača, da vidimo kako će se snaći. Mislim da je trener Obrvan napravio odličan posao što se tiče selekcije rukometaša. Sad tek imamo priliku da vidimo kako se mladi igrači nose s pritiskom. Generacija 2001. godišta nije imala priliku da se nastupa zbog virusa korona i sada će pojedini igrači koji su to godište moći da se pokažu. Ja vjerujem u te momke i sigurno da će neko od njih biti na prvenstvu. Sigurno da ima i dobrih naših rukometaša u inozemstvu, ali htjeli smo prvo provjeriti naše domaće igrače iz Premijer lige. Svakako moramo dobro paziti na te momke, jer ako vidimo i Srbiju i Hrvatsku oni prate sve igrače koji imaju pravu nastupa za te reprezentacije”, naglasio je Toni Čolina pomoćnik Ivice Obrvana, ujedno i trener Izviđača iz Ljubuškom, te izbornik juniorske reprezentacije BiH.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare