Published On: Sri, ožu 5th, 2014

Clinton zaboravila na Kosovo: Putin se ponaša kao Hitler

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton uporedila je postupanje Vladimira Putina u Ukrajini s Hitlerovim postupanjem tridesetih godina prošlog stoljeća, piše kalifornijski site “Pasadena star news”.

Clinton je komentare iznijela na privatnoj dobrotvornoj priredbi.

Ako vam ovo djeluje poznato, to je ono što je Hitler radio 30-tih godina”, rekla je ona.

Svi ti Nijemci koji su bili … etnički Nijemci, Nijemci po porijeklu, koji su bili u zemljama kao što je Čehoslovačka, Rumunija i na drugim mjestima, Hitler je stalno ponavljaju da se prema njima ne odnose kako treba. Moram otići i zaštititi svoj narod i to je ono zbog čega su svi toliko uznemireni”, izjavila je Clinton, a prenosi Blic.

Ashton odgodila posjetu Kijevu

Predstavnica europske diplomacije Catherine Ashton odgodila je posjetu Kijevu, koju je trebala obaviti u srijedu, zbog sastanaka u Bruxellesu i Parizu, priopćila je njena glasnogovornica.

Catherine Ashton će u srijedu prisustvovati sjednici Komisije koja treba da odredi financijsku pomoć Ukrajini, precizirala je Maja Kocijančić.

Ona će zatim otputovati u Pariz gdje se održava ministarska sjednica o Libanu kojoj će prisustvovati šefovi američke i ruske diplomacije John Kerry i Sergej Lavrov, dan poslije posjete američkog državnog tajništva Kijevu.

Ashton će se u Parizu “susresti s nekoliko međunarodnih partnera s kojima će razgovarati o Ukrajini”, precizirala je Maja Kocijančić.

U četvrtak će se Catherine Ashton susresti s novim ukrajinskim premijerom Arsenijem Jacenjukom kojeg će primiti šefovi država i vlada EU-a, prije vanrednog samita o ukrajinskoj krizi.