Članska iskaznica HSP-a jedini kriterij za posao u HBŽ

51iHGIJCx7L._SL500_AA300_Već odavno kriterij zapošljavanja u institucijama hercegbosanske županije i njenim javnim poduzećima jest članska iskaznica HSP-a, da pojednostavimo, za posao moraš biti platformaš, surađivati s komunjarama i  bosanskim unitaristima, a  notorno ponavljati i dokazivati ustašluk. Međutim, ne čudi što se dečki ili cure što rade po javnim poduzećima bave politikom, nego su se u službu stranke poznate i pod imenom «Stranka Lagumdžijinih vazala» stavili i pojedini policijski službenici Hercegbosanske županije.

Početkom godine duvanjski mediji su se raspisali kako su Anđa Baković i Danijel Čurčić među najuspješnijim mlađim inspektorima koji su završili obuku na Policijskoj akademiji Vrace u Sarajevu, na čemu im je gospodin Ivan Perić-Crni čestitao riječima: «Ponosan sam što se policiji pridružuje ovaj tim mladih i uspješnih ljudi, od kojih očekujemo da će i dalje pokazivati dobre rezultate u svom radu» – zaključio je Ivan Perić. Međutim, gospodin Perić nije ni slutio kako će ovaj dvojac (s kormilarom Ćozom) biti u vrhu HSP-ove mladeži u Tomislavgradu. Anđa se čak uspjela probiti do potpredsjednice, dok je Danijel istaknuti član stranke. Da bi stvar bila još gora, spomenuti  dvojac se, bez imalo opreza i poštovanja prema policijskom poslu,  javno pojavljuje i slika po medijima, bez obzira na članke zakona o policijskim službenicima HBŽ, koji je jasan i kaže: nespojivo je biti član bilo koje političke stranke i raditi policijske poslove. Naša Anđa nije čak ni obični član nego je u upravnom tijelu političke stranke. Prosudite sami o neovisnošću naše stranačkemilicije, pa tako i ne čudi što se ne mogu naći krivci za šaranje uvredljivih grafita po zgradi općine nekoliko puta, čupanje i uništavanje prskalica u parku i na kružnom toku, krivci za razna kaznena djela, jer kud ćeš udarit na svoje, ne dopušta veliki doktor Ustaša. Također, prosudite sami čije će instrukcije slušati milicajčići i milicajke koji su uposleni na ovakav način, a mi jadni baš mislili da je policija neovisna i samostalna. Usput Anđi čest itamo na mjestu potpredsjednice.

Usput, za predsjednika mladeži izabran je diplomirani pravnik Mario Špikšić iz sela Omolja kod Tomislavgrada, nedavno zaposlen u ZZO HBŽ. Mario je pravi kadar za ovu stranku, jer ne možeš biti član HSP-a  ako si završio faks u roku, jer ponavljanje je majka znanja, ili po latinski koji će ih Ćoza podučiti: repetitio est mater studiorum. Tako je i predsjednik livanjskog HSP-a Martin Brdar davne 1989. –1990. godine počeo studirati u Beogradu, pa je prebjegao u Split gdje je 11-12 godina utvrđivao znanje na Višoj ekonomskoj školi, da bi potom, u naletu znanstvenog entuzijazma i goleme žeđi za znanjem, od šale svladao čuveni «FABUS» u roku pola godine. I naš  Mario je utvrđivao znanje čak 12 godina, što ukazuje na njegove potencijale, sposobnosti i kvalitete – upo rnost, samoprijegor, dosljednost… pa normalno da najsposobniji i najspremniji za predsjednika. Čestitamo intelektualcima iz HSP-a, ustašama na prvu, platformašima na drugu, genijalcima na treću, izdajnicima na četvrtu…

diogen l poskok.info