Članovi Predsjedništva BiH dočekali Erdoğana uz vojne počasti

Članovi Predsjedništva BiH dočekali su u zgradi Predsjedništva uz vojne počasti turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana koji će danas boraviti u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Republike Turske sastat će se i s izaslanstvima Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH. Tijekom posjete predviđeno je potpisivanje memoranduma, ugovora i sporazuma između BiH i Republike Turske, najavila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovat će poslijepodne otvaranju hamama Isa-bega Ishakovića i obnovljenog dijela Carave džamije.

Riječ je o jedinom takvom objektu javnog kupališta ili turskog hamama u regiji koji je devastiran tijekom posljednjeg rata na prostorima BiH, a njegovu obnovu financirala je Direkcija vakufa Republike Turske. Investitor projekta je Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH, a financijer projekta je Direkcija vakufa Republike Turske koja je osigurala 2,6 milijuna KM.