Published On: Sub, pro 12th, 2015

Članovi DF pisali Komšiću: Izdali ste sve koji su vam povjerovali pred izbore


 
TEŠANJ – Čak 11 članova Demokratske fronte iz OO Tešanj podnijelo je Zahtjev za brisanje iz evidencije članstva Stranke. Ovaj zahtjev uputili su glavnom tajniku DF Sifetu Podžiću kao i na adrese predsjedniku Željki Komšiću, članovima Predsjedništva DF i Glavnom odboru, saznaju Vijesti.ba.
Vrhu stranke se zamjera dopuštanje grubog kršenja Statuta Stranke te dopuštanju pojedincima da rade po svom navođenju i internim dogovorima u određenoj skupini članova, zatim nedopuštanje izražavanja svog mišljenja niti iznošenja kritika na rad tijela Stranke. Među zamjerkama je i netransparentan i neregularan izbor delegata za 1. Kongres Stranke, bez konzultacija Predsjednika i članova OO Tešanj.
Članovi DF-a iz Tešnja osudili su i generalnog tajnika Stranke Sifeta Podžića zbog glasovanja ZA Nikolu Poplašena kao člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH.
“Bez obzira na Vaše naknadne riječi, kako se kajete, mi i dalje to smatramo izdajom i osuđujemo”, navode DF-ovci iz Tešnja.
Oni dalje navode da je vidljivo da je rukovodstvo DF, pa i sam Željko Komšić, latentno odobrio sve ono što se dešavalo.
“Vama vjerojatno nije ni bitno kakvo je stanje u Stranci, jer vi imate fotelje naredne 3 godine, ali ćete vjerojatno za 3 godine kao nešto uraditi popraviti stanje jer će vam trebati glasovi, navode članovi OO Tešanj”
Navode još i da su izdati svi one koji su mu prošle godine povjerovali kada je držao predizborne govore te one koji su u njemu vidjeli rješenje problema u BiH, one koji su uložili ogroman napor da bi on bio ondje gdje jest i one koji u DF- u nisu tražili osobni interes, a uvelike nagrađeni oni koji su od samog početka članovi isključivo zbog interesa.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare