Članove Predsjedništva BiH u Srbiji će čuvati 1.000 policajaca

Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović sastat će se u srijedu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, a na zaštiti bh. lidera bit će angažirano oko 1.000 policajaca i agenti u civilu.

“Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije i Sigurnosno-informativna agencija zajednički organiziraju osiguranje bh. političara koji dolaze na sasatanak s Vučićem. Na pripremama se radi od trenutka kada su potvrdili dolazak, a čitavu organizaciju nadgleda osobno premijer Srbije”, rekao je izvor “Naših novina”.

Patrole prometne policije bit će pojačane duž trase kojom će se kolona sa gostima kretati prema Karađorđevu, a ta lokacija će toga dana biti policijskom opsadom.

Još nije precizirano dolaze li gosti zrakoplovom ili automobilima, pišu Nezavisne novine.

“Iako je Karađorđevo vojni objekt koji je dobro osiguran, tog dana na svim prilazima lovištu bit će pojačane policijske snage, a Dunavom će patrolirati riječna policija i ronioci Žandarmerije”, rekao je izvor lista.

Nakon sastanka i ručka očekuje se povratak izaslanstva za Sarajevo.

Članovi izaslanstva BiH dolaze u Srbiju na poziv premijera Aleksandra Vučića nakon što je napadnut na komemoraciji srebreničkim žrtvama u Potočarima 11. srpnja.