Članove Predsjedništva BiH u Srbiji će čuvati 1.000 policajaca

Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović dolaze na poziv srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, nakon što je napadnut 11. srpnja u Srebrenici.

Sastanak će najvjerojatnije biti održan u Karađorđevu.

Kako Blic saznaje, očekuje se da će danas u Beograd zarad priprema stići i pripadnici bh. Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji će imati sastanak s pripadnicima MUP-a i BIA.

Nakon tog sastanka bit će razrađena i trasa kretanja gostiju iz Sarajeva.

Duž trase kojom bude išla kolona automobila, bit će zatvarane i otvarane ulice shodno njihovom kretanju, a svuda će biti postavljene i prometne patrole.

Automobil s izaslanstvom Predsjedništva BiH pratit će i tri vozila s najiskusnijim pripadnicima Uprave za obezbeđenje važnih ličnosti.

Okolina Karađorđeva biće praktički pod opsadom, a čak će Dunavom patrolirati riječna policija i ronioci Žandarmerije, rekao je izvor “Blica”.

Okolina Karađorđeva biće pod opsadom, a čak će Dunavom patrolirati riječna policija i Žandarmerija.

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović jučer nije želio komentirati saznanja “Blica” o konkretnim mjerama osiguranja.

“Oni će od trenutka ulaska do trenutka izlaska iz Srbije biti apsolutno sigurni i neće im faliti dlaka s glave. Obveza policije je da im jamči sigurnost i uvjeren sam da u Srbiji neće doživjeti ništa slično onome što se dogodilo premijeru Vučiću u Potočarima, rekao je Stefanović za “Blic”.